NoLimited Napisano 23 Marca 2012 Napisano 23 Marca 2012 Witam! Mam problem z hakiem przerzutki w mojej ramie. Jest on odpowiedni, nowy, nie krzywy. Jest prawidłowo wkręcony prosto i nic sie nie rusza. Problem zaczyna się, gdy dokręcam koło. Wkładam koło zakręcam mojego bolt-ona leciutko i juz przerzutka jest pod skosem a koło jest nie dokrecone, moge odkrecić dwoma palcami. Dokręce mocniej to jest masakrycznie pod skosem wozek przerzutki, podłożylem sobie jakis bzdet i jest to samo a bez tego bzdetu jeszcze bardziej. Proszę o pomoc!
Pepe91 Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 wrzuć jakieś foto bo tego nie ogarniam tak na sucho
NoLimited Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Napisano 4 Kwietnia 2012 nie mam jak. Wsadzam koło tylne do ramy. mam przykrecony hak przerzutki razem z przerzutka i mocno dokrecony. dokrecam kolo zaciskiem i przerzutka pod skosem jest przy lekkim dokreceniu zacisku(nie jakos niewiadomo jak mocno)
Mod Team durnykot Napisano 4 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 4 Kwietnia 2012 Jak rama?Jaka przerzutka? Problem pojawił się nagle czy też towarzyszy temu jakaś historia? Zdjęcia będa naprawdę pomocne.
mam16v Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam! Mam problem z hakiem przerzutki w mojej ramie. Jest on odpowiedni, nowy, nie krzywy. Jest prawidłowo wkręcony prosto i nic sie nie rusza. Problem zaczyna się, gdy dokręcam koło. Wkładam koło zakręcam mojego bolt-ona leciutko i juz przerzutka jest pod skosem a koło jest nie dokrecone, moge odkrecić dwoma palcami. Dokręce mocniej to jest masakrycznie pod skosem wozek przerzutki, podłożylem sobie jakis bzdet i jest to samo a bez tego bzdetu jeszcze bardziej. Proszę o pomoc! pewnie wygią sie hak i stad jest nowysą 2 mozliwości : 1.krzywe również mocowanie haka w ramie-> trza naprostować 2.krzywa oś piasty koła i ściaga mocowanie haka->jeśli to wolnobieg(7biegów)to powszechna rzecz
NoLimited Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Napisano 5 Kwietnia 2012 Więc tak. Hak nowy, przerzutka nowa, hak jest prosty(nie jestem takim nieogarem na jakiego się wydaje ) piasta no limited lite xc. Mocowanie w ramie wydaje mi się także proste. Rama steppenwolf taiga. Oś koła nie ma szans ze krzywa przy budowie tej piasty ;P. I żadna historia temu nie towarzyszyła nie wiem o co chodzi.. lekko skręcam hak i juz masakra. A wlasnie!! PRZERZUTKA JESZCZE JEST JAKBY PRZEKRĘCONA LEKKO, ŻE ŁAŃCUCH NIE IDZE DOBRZE PO KÓŁECZKU I WOGÓLE TO NIE MA SZANS NA TYM JEŹDZIĆ, CALY ZESTAW WYJE, SKACZE :pp Poprostu jakby zacisk zaciska bardziej przód haka a tył zostaje niedociśnięty i stąd te przekręcenie. Nie wiem co robić :/ Najbardziej prawdopodobne wydaję mi się krzywe miejsce na mocowanie haka ;p
topol Napisano 10 Kwietnia 2012 Napisano 10 Kwietnia 2012 Dlaczego hak został wymieniony? Kolizja? Wózek przerzutki nie "oberwał"?
rzezniol Napisano 10 Kwietnia 2012 Napisano 10 Kwietnia 2012 Jak wyżej zawsze tak było czy po jakiejś przygodzie ? Hak przerzutki idealnie dolega do ramy ? Ja to widze tak ... Jak wszystko twoim zdaniem jest sprawne ... Poskładaj na gotowo ... Dognij hak tak aby wszystko grało i smigaj. TapaTtalk'nięte z Andka
NoLimited Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Napisano 10 Kwietnia 2012 Proszę się nie śmiać z mego dziwnego rysunku, wisi mi to. Chcem tylko rozwiązać problem . Hak jest prosty, mocowanie haku też..
rzezniol Napisano 10 Kwietnia 2012 Napisano 10 Kwietnia 2012 Jeżeli prosty hak nie pasuje do prostej ramy to bij mnie laciem coś musi być krzywe. Pozdrawiam
NoLimited Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Napisano 10 Kwietnia 2012 sytuacja wyglada identyko jak tu tylko hak mam prosty.. http://imageshack.us/photo/my-images/403/dsc1153n.jpg/
Mod Team durnykot Napisano 10 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 10 Kwietnia 2012 Hak jest "dedykowany" do tej ramy? Podejrzewam,ze nowy hak jest przyczyną problemu- ze zdjęcia wynika,ze hak nie współgra z ramą tak jak należy. Można się oczywiście pobawić w szlifowanie haka.....
NoLimited Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Napisano 10 Kwietnia 2012 Naprawdę hak się zgadza był przypasowywany w rowerowym
kubek20 Napisano 10 Kwietnia 2012 Napisano 10 Kwietnia 2012 Mi się wydaje że hak jest za szeroki w dolnej części i przy mocnym zaciskaniu koła oś piasty naciska na niego i wykrzywia
NoLimited Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Napisano 10 Kwietnia 2012 to zdjecie z imageshacka to nie moj rower! znalezisko z google
tobike Napisano 10 Kwietnia 2012 Napisano 10 Kwietnia 2012 Jeżeli przerzutka jest nowa i prosta to jedź do rowerowego niech ci hak ustawią przyrządem jak trzeba i wtedy wyjdzie czy hak jest krzywy czy przerzutka.
NoLimited Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Napisano 12 Kwietnia 2012 to jest dziwnie chore.. hak pasuje .. tylko zacisk i srubka dociskaja jakby jedna strone do siebie i tyl haka pozostaje niedocisniety(jak na zdjeciu) i wtedy przerzutka krzywa jest..;/
rzezniol Napisano 12 Kwietnia 2012 Napisano 12 Kwietnia 2012 Tak to jest chore ... upierasz sie że hak i rama jest prosta, że hak pasuje i jest od tej ramy ... Wyciagnij w końcu logiczne wnioski ... Skoro po dokręceniu koła hak jedna stroną odstaje, to ne ma siły ale pod zaciskiem osi koła musi być wolna przestrzeń i hak w tym miejscu nie leży idealnie . Dokręcenie powoduje zniwelowanie tego luzu i hak drugą stroną odstaje. Wielpkrotnie zapytany z jakiego powodu wymieniłeś hak nie odpowiadasz ... Jak model haka jest do tego modelu ramy to nie ma siły COS MUSI BYĆ KRZYWE Nie ma innej opcji to jedyny logiczny wniosek, ktory tutaj da się wyciągnąć. Pozdrawiam
NoLimited Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Napisano 12 Kwietnia 2012 Nie miałem dostępu do bike'a. Dziś zdjąłem przerzutke i oczywiście hak . Wygląda podejrzanie. W najbliższym czasie zostanie zakupiony nowy hak. Napisze co i jak z nowym będzie. Dzięki chłopaki za pomoc
NoLimited Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Napisano 16 Kwietnia 2012 Mam nowy hak. Założyłem itp. TO SAMO CO ZE STARYM.....
NoLimited Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Napisano 17 Kwietnia 2012 Słuchajcie.. wozek przerzutki moze byc pod skosem przez naciag lancucha na korbe? znacyz sie mam za duzo o jedna podkladke w truvativie i moze poprostu dla tego lancuch nie idzie po koleczku dobrze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.