Herman88 Napisano 23 Marca 2012 Napisano 23 Marca 2012 Witam, chciałem rozebrać stery w góralu w celu wyczyszczenia i nasmarowania. O ile zwykłe a-head rozkręcałem wiele razy, to ze zintegrowanymi nie miałem wcześniej kontaktu. Czytałem na innym forum, że rozkręca się je tak samo jak a-head. Jednak u mnie po odkręceniu kapsla i zdjęciu mostka amor siedzi dalej w ramie Szarpałem się z nim trochę, próbowałem nawet lekko pukać młotkiem przez deskę w rurę sterową i amor "wyszedł" może z 1mm. Nie chcę nic robić na siłę, dlatego proszę o pomoc Aha, stery to Ritchey OE 1 1/8".
Mod Team safian Napisano 23 Marca 2012 Mod Team Napisano 23 Marca 2012 Siedzi, bo pewnie jest jeszcze pierścień klinujący. Co chcesz czyścić i smarować? Bo łożyska masz raczej maszynowe
Herman88 Napisano 23 Marca 2012 Autor Napisano 23 Marca 2012 Na górze było coś co wyglądało na plastikowy pierścień klinujący, ale nie mogłem tego ruszyć... No właśnie chciałem zobaczyć jak to wygląda:P Bo po sezonie pewnie zebrało się tam trochę syfu bo czasem słychać trzeszczenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.