Skocz do zawartości

[Przerzutki] Wymiana przerzutek shimano

garek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka. Mam do was małe pytanko ponieważ jest to juz 2 wymiana przerzutek i mam dość . Mam rowerek GTX kupiony 2 lata temu z przerzutkami shimano rd-ty 18 6 biegowe mam taki problem że wkręciło je w koło z 2gimi stało się to samo ;/

Na allegro nie ma ich i tutaj pytanie czy moge zastosować te przerzutki : http://allegro.pl/przerzutka-tyl-shimano-rd-tx35-super-cena-i2208100920.html i rower będzie śmigał ? Czy raczej nie ? Wszelkie odpowiedzi są dla mnie bardzo ważne prosze o pomoc.

Napisano

Możesz zastosować każdą tego samego typu (są na śrubę i na hak).

Jeśli to samo stalo sie drugi raz to nie jest prawdopodobnie wina przerzutki tylko wina nieodpowiedniej regulacji śrubami L i H. Nowa przerzutka nic tu nie zmieni jeśli nie zostanie wyregulowana. Winny może być też krzywy hak.

Napisano

W takim razie hak 100% prosty a w regulacji chyba przy zakupie już jest odpowiednio wyregulowana więc zdecyduje się na kupno . Dzięki za odpowiedzi.

Napisano

Jeśli zostawisz śruby tak jak są to albo:

- przerzutka nie będzie wrzucać na którąś z koronek kasety/wolnobiegu, najczęściej dwie najmniejsze lub dwie największe;

- przerzutka będzie zrzucać łańcuch z najmniejszej między koronkę i rurę ramy lub wrzucać łąńcuch za największą co kończy się nacięciem szprych i/lub zablokowaniem łańcucha i/lub zmieleniem przerzutki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...