garek Napisano 18 Marca 2012 Napisano 18 Marca 2012 Siemka. Mam do was małe pytanko ponieważ jest to juz 2 wymiana przerzutek i mam dość . Mam rowerek GTX kupiony 2 lata temu z przerzutkami shimano rd-ty 18 6 biegowe mam taki problem że wkręciło je w koło z 2gimi stało się to samo ;/ Na allegro nie ma ich i tutaj pytanie czy moge zastosować te przerzutki : http://allegro.pl/przerzutka-tyl-shimano-rd-tx35-super-cena-i2208100920.html i rower będzie śmigał ? Czy raczej nie ? Wszelkie odpowiedzi są dla mnie bardzo ważne prosze o pomoc.
paweloko Napisano 18 Marca 2012 Napisano 18 Marca 2012 Jeśli mocowana na hak to będzie pasował. Jednak nie warto kupować tej przerzutki, lepiej już dopłacić chociasz do tej.
tobo Napisano 18 Marca 2012 Napisano 18 Marca 2012 Możesz zastosować każdą tego samego typu (są na śrubę i na hak). Jeśli to samo stalo sie drugi raz to nie jest prawdopodobnie wina przerzutki tylko wina nieodpowiedniej regulacji śrubami L i H. Nowa przerzutka nic tu nie zmieni jeśli nie zostanie wyregulowana. Winny może być też krzywy hak.
garek Napisano 18 Marca 2012 Autor Napisano 18 Marca 2012 W takim razie hak 100% prosty a w regulacji chyba przy zakupie już jest odpowiednio wyregulowana więc zdecyduje się na kupno . Dzięki za odpowiedzi.
Mod Team Franio Napisano 18 Marca 2012 Mod Team Napisano 18 Marca 2012 Nie jest odpowiednio wyregulowana. Przerzutkę reguluje się dopiero po zamontowaniu jej w rowerze. Zerknij: Regulacja Przerzutki Tylnej - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa
tobo Napisano 18 Marca 2012 Napisano 18 Marca 2012 Jeśli zostawisz śruby tak jak są to albo: - przerzutka nie będzie wrzucać na którąś z koronek kasety/wolnobiegu, najczęściej dwie najmniejsze lub dwie największe; - przerzutka będzie zrzucać łańcuch z najmniejszej między koronkę i rurę ramy lub wrzucać łąńcuch za największą co kończy się nacięciem szprych i/lub zablokowaniem łańcucha i/lub zmieleniem przerzutki.
TPD Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Polecam : Shimano Altus http://ckbikeshop.pl/product-pol-585-Przerzutka-Shimano-Altus-8rz.html jeżdziłem na niej około 2 lat i nie narzekam jeżeli masz krzywy hak na przerzutke to wyprostuj lub kup nowy bo nie wyregulujesz przerzutki a jak się na tym nie znasz to idż do dobrego sklepu rowerowego i daj im niech ci założą przerzutke i wyregulują regulacja to chyba z 5zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.