axelfoley19 Napisano 13 Marca 2012 Napisano 13 Marca 2012 Witam, posiadam suport VP MB603 na ISIS, oraz korby Race Face, jednak z jednej strony suportu gwint na ISIS jest lekko ucięty, tak gdy z jednej strony wynosi 1.7cm to z tej 1.3-1.5 czy jeśli założę na niego korby, to może im się stać coś złego? suport będzie oczywiście tymczasowo, jednak na razie nie mam co włożyć...
swimfan Napisano 13 Marca 2012 Napisano 13 Marca 2012 moze jakies zdjecie dasz jak dla mnie jak to jest gwint do ramy to na razie nie dokrecej bo bedziesz musial jeszcze raz gwintowac rame:(,najpierw zdjecie!
axelfoley19 Napisano 13 Marca 2012 Autor Napisano 13 Marca 2012 Przesyłam zdjęcia, suport na razie wkręciłem do ramy żeby zobaczyć jak to będzie, na ostatnim zdj jest ta dobra strona gwintu na ISIS, gdyż o ten gwint mi chodziło, a nie o gwint na misce
swimfan Napisano 14 Marca 2012 Napisano 14 Marca 2012 no dobra chodzi o dl wielowpustu po mojemu ja bym zrobil tak suwmiarke w reke nastawiasz na glebosciomierz mierzysz rowek w niby po dluzszej stronie ,pozniej rowek po krótszej,Jezeli dlugosci sie zgadzaja:) to nakladasz korby dokrecasz sruby i jezdzisz:).Jezeli nie:(to przy krotszej stronie w miejsce przykrecania sruby M8(o ile sie nie myle:))dajesz krotsza srube bo wielowpust bedzie wystawal 2mm jak pisales.No chyba ze stara sruba dociagnie Ci ramie korby.. Najpierw sprawdz czy dl rowku sa ok na dlugosc,to ze jest niesymetrycznosc wystajacego elementu to bym sie tak bardzo nie martwil(o ile nie grzebales w srodku suportu:))najwyzej beda Ci biegi slabo przerzucac:). No i jest inna mozliwosc jak rowki nie sa takiej samej dlugosci to nie ucierpi to na podparciu wielowpustu bo to tylko 2mm ale sruba moze sie odkrecac wiec trzeba kontrolowac na poczatku ;/
Mod Team Pixon Napisano 17 Marca 2012 Mod Team Napisano 17 Marca 2012 Korba moze nie mieć wlasciwego podparcia i po jakims czasie wyrobisz sobie gniazdo wielowpustu w korbie. Jeszcze zalezy ile ważysz, jak niewiele, to móglbym zaryzykowac na krótki okres czasu. Jeśli natomiast ok. 70 i więcej to bym odpuścił i poczekał za nowym suportem.
axelfoley19 Napisano 17 Marca 2012 Autor Napisano 17 Marca 2012 Dobra podjąłem decyzje że kupie coś nowego, bo zamierzam tego używać w dirtcie i FR a oś w tym suporcie jest strasznie wykrzywiona, więc idzie jednak do śmieci, ale jedną korbe przykręciłem i nie moge jej zdjąć bo nie mam ściagacza :/ Wie ktoś jak sobie poradzić bez tego urządzenia?
Mod Team Pixon Napisano 18 Marca 2012 Mod Team Napisano 18 Marca 2012 swimfan wyrabiając przy tym gniazdo w korbie Podjedź do serwisu za 5 zł Ci zdejmą lub popytaj znajomych czy nie mają ściągacza.
axelfoley19 Napisano 18 Marca 2012 Autor Napisano 18 Marca 2012 OK już sobie poradziłem, tylko teraz mam kolejny problem, bo nie jaki kupić suport, planowałem Truvativ Giga Pipe DH, ale jest on robiony na ISIS Drive, czy ISIS Drive to to samo co zwykłe ISIS?
swimfan Napisano 19 Marca 2012 Napisano 19 Marca 2012 to samo:) swimfan wyrabiając przy tym gniazdo w korbie zartowałem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.