Rafol Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Witam Szukam dosyć dużo, ale nie znalazłem, żadnych informacji nt. kompatybilności tych dwóch części. Czy przerzutka Sram X7 będzie dobrze działać z Shimano SL-M530 ? Posiadam kasetę 9rzędową Shiman CS-HG50. Pozdrawiam
rzezniol Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Moje informacje mówią że manetki Shimano nie beda działąc z przerzutkami SRAM ... Shimano twardo trzyma sie polityki produkcji i manetki puszcza tylko w swoim systemie ciągu linki. Przerzutka SRAM ma inną ilość ciągnietej linki w porównaiu do Shimano ... Natomiast SRAM z tego co wiem robi swoje manetku w obu systemach. Pozdro
kadargo Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Manetki Shimano na 100% nie będą działać z przerzutką SRAM-a.
Rafol Napisano 5 Marca 2012 Autor Napisano 5 Marca 2012 Ok, dzięki za odpowiedź. No to poszukuję jakiejś przerzutki Shimano, o podobnej cenie/klasie co Sram X7. Możecie coś polecić?
kadargo Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 SLX albo już szarpnij się na XT. Ewentualnie zmień manetki, sramowskie z przednią Shimano będą działać. Ja po latach na jednym i drugim do Shimano z tyłu nie wrócę.
Rafol Napisano 5 Marca 2012 Autor Napisano 5 Marca 2012 Raczej nie oszczędza roweru. Która przerzutka więcej wytrzyma, SLX czy XT? Aczkolwiek bardziej przemawia do mnie SLX, z powodu niższej ceny...
adziopak Napisano 18 Marca 2012 Napisano 18 Marca 2012 Weź wersje shadow. Jak masz kase to kup XT, a jak nie to SLX. W wytrzymalosci roznicy nie bedzie, w dzialaniu juz tak.
Mod Team Pixon Napisano 18 Marca 2012 Mod Team Napisano 18 Marca 2012 Nie przesadzałbym z wyborem przerzutki bardzo wysokiej klasy do manetek Deore. SLX M662 w zupełności tutaj wystarczy, mozesz nawet wziąć tańszą o 10/20 zł Deore M592. Obydwie przerzutki są wykonane w technologii shadow, tak samo jak XT.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.