Morfang Napisano 2 Marca 2012 Napisano 2 Marca 2012 Hej, Chciałem kontynuować ten temat ( http://www.forumrowerowe.org/topic/99163-naped-komplet-do-brassa-2/page__pid__943284?do=findComment&comment=943284 ), ale widzę, że został zamknięty przez moderację, więc zaczynam nowy. Problem mojego nieszczęsnego napędu powrócił jak bumerang. Zakupiony przeze mnie we wrześniu łańcuch i kaseta Srama ciągle śmigają i nie ma problemów. Teraz muszę wymienić przerzutkę tylną i korbę (przy okazji będę zmuszony też do wymiany suportu?). Nie mam pojęcia co wybrać, a zaproponowany w tym temacie Hollowtech II wykracza po za mój budżet. Pasuje mi przerzutka Sram X-4, więc pozostaje kwestia tego jaką korbę wybrać. Niestety mój budżet jest ograniczony do 300 zł (w mocnych porywach). Z góry dzięki za wszelką pomoc. PS. Czy ktoś zna jakiś dobry sklep rowerowy w Poznaniu? Chciałbym, żeby sprzedawca nie patrzył na mnie jakbym kupował u niego coś za karę.
adii22 Napisano 2 Marca 2012 Napisano 2 Marca 2012 Co się dokładnie dzieje z napędem? Co chcesz kupić? Jak używasz roweru?
Morfang Napisano 2 Marca 2012 Autor Napisano 2 Marca 2012 Co się dokładnie dzieje z napędem? Co chcesz kupić? Jak używasz roweru? Łańcuch spada nader często, zębatki przy korbie są powyginane, a przerzutka dostała jakiś strzał w twarz (nie wiem dokładnie jak i kiedy) i wygięła się, koleś w serwisie stwierdził, że jest "nieodwracalnie uszkodzona" ale nie wiem czy mu wierzyć, bo generalnie traktował mnie jak przybłędę, który żebra. Co chcę kupić to napisałem przerzutka X-4, łańcuch pc-890 (o ile będzie trzeba) i jakąś korbę. Nie wiem czy nie zainwestować w Shimano fc-m545. Dotychczas nie oszczędzałem roweru i podejrzewam, że na wszelkich hopkach/schodach uległ masakracji :/ chyba z braku kasy po bieżącej naprawie zacznę trochę spokojniej się bawić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.