Skocz do zawartości

[rower przed sprzedażą]Co przeczyścić i inne?

Gość denis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Sorry odrazu bo nie wiem czy we włąściwym miejscu piszę:)

Więc tak.

Mam taki problem. Mam rowerek z markietu i chcę go sprzedać. Wiem że to jest badziew, ale taki też ktoś kupi<loL>

Pytanie brzmi następująco - co mam w nim przeczyścić, czym i jak najtaniej?;)

Piasty ja już przeczyściłem i posmarowałem smarem. O reszcie nie wiem co robić. Niby wszystko chodzi, ale naprawdę chcę ten rowerek troche podpicow

• Mod Team
Napisano

Powiem tylko tyle, że nie popieram takiego "sztucznego" podpicowywania przed sprzedażą, o sprzęt albo się dba, albo nie, to i tak będzie widać. Wyszoruj cały żeby ładnie wyglądał i już.

Napisano

Powiem tylko tyle, że nie popieram takiego "sztucznego" podpicowywania przed sprzedażą, o sprzęt albo się dba, albo nie, to i tak będzie widać. Wyszoruj cały żeby ładnie wyglądał i już.

Nu dobra. To nie jest mój rower. I nie ja musiałem o niego dbać.

Ale lancuch chyba trzeba przeczyścic i inne częśći. Tak?:)

Czym moge tanie i skutecznie posmarować lancuch:)?

Napisano

E to chyba normlane ze gosc chce zrobic serwis przed sprzedaza ;). Posmarowac najelpiej specjalnymi smarami , ale te sa drogie ;] ja bym tam przejechal wd-40 , dobrze czysci wlasciwosci smarne nienajgorsze[wbrew opinii panujacej na forum ;p to tylko moje zdanie... na krotki czas moze byc :036:]

• Mod Team
Napisano

Hehe no takie sprawy jak czyszczenie i smarowanie napędu to się robi "na codzień" :) Jak masz możliwość to zdejmij łańcuch i wykąp w benzynie lub gorącej wodzie z proszkiem do prania, a potem posmaruj np. olejem do pił łańcuchowych (niedrogi a skuteczny).

Napisano

po prostu rozłóż cały rower, wyczyć, wymień smar (szczególnie w takich miejscach jak stery) złóż wyreguluj wszystko jak najlepiej, jak rama nie jest matowa (co częste w rowerach z marketu) nawoskuj ją i będzie dobrze

Napisano

ale chyba nie chcesz ukryc wad tego roweru :)

lepiej tego nie rob bo bedziesz mial na sumieniu polamanego rowerzyste :)

nawoskuj rame zeby mozna bylo sie w niej przegladac :twisted:

Napisano

a ja bym tam nic nie ukrywał, zadnych rys ani nic, postaw sie na miejscu kupujacego, napisane ze nie ma zadnych rys a tu zawiedzenie bo sa rysy i inne rzeczy o których nikt nie pisał, ja bym jak sa rysy napisał o nich, ja wgniecenie to pisze o nim :)

Napisano

Ja bym wymył dobrze, nasmarował co trzeba a uszkodzone częsci wymienił na nowe :) (ofkoz nie cały rower! tylko to co najpotrzebniejsze :] np. starte gripy itp :))

Napisano

Jak chcesz wziasc wiecej kaski to zrob tak zeby porzadnie wygladal rowerek najlepiej oddaj do wyspecjalizowanego serwisu gdzie za grosze zrobia w nim co trzeba a na Twoje zyczenie moga nawet wystawic dokument stwierdzajacy stan techniczny roweru.

Ja serwisuje w Warszawie na Kasprowicza i wiem ze u nich takie rzeczy sa mozliwe a naprawde biora niewielkie pieniadze za kompleksowy serwis. Polecam ic stronke: http://www.biketeam.pl/

Napisano

Jak chcesz wziasc wiecej kaski to zrob tak zeby porzadnie wygladal rowerek najlepiej oddaj do wyspecjalizowanego serwisu gdzie za grosze zrobia w nim co trzeba a na Twoje zyczenie moga nawet wystawic dokument stwierdzajacy stan techniczny roweru.

Ja serwisuje w Warszawie na Kasprowicza i wiem ze u nich takie rzeczy sa mozliwe a naprawde biora niewielkie pieniadze za kompleksowy serwis. Polecam ic stronke: http://www.biketeam.pl/

hehe. Co do serwisu to od jakiegoś czasu staram się być serwisem:)

Dziękuję za propozycje.

:)

Napisano

Ogólnie go przeczyść jeśli ramka nie jest matowa możesz ją odpicować żeby ładnie lśniła ;) są do tego odpowiednie specyfiki ;) co do poszczególnych części poczyściłbym napęd i okolice suport bo chyba ne chcesz sie bawić w rozkręcanie bika........potm regulacja przerzutek sterów, hampli sprawdź koła czy nie mają centry i tyle. Żaden serwis nie potrzebny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...