Mlody2224 Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Witam chce w swojej przerzutce wymienić dwa kółka na KCNC lub TOKENA komplet nowych mogę mieć za 30 zł więc mega okazja Mam tylko pytanie czy te kółka się czymś różnią ? górne od dolnego ?? Pamiętam że górę ma lekki luz a dolne już nie. Proszę o pomoc
Andrew Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 dolne ma często nieco węższe ząbki, żeby łańcuch lepiej się układał. Aluminiowe kółeczka są niestety dość głośne i szybko się zużywają - po kilku km wyglądają kiepsko, bo anoda schodzi.
Mlody2224 Napisano 13 Lutego 2012 Autor Napisano 13 Lutego 2012 To co jednym słowem lipa ? Wygląda tylko ładnie na obrazkach ? i na samym początku ?
1415chris Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 Rower Contadora http://www.bikeradar.com/road/gallery/article/pro-bike-alberto-contadors-specialized-s-works-tarmac-sl3-27088?img=23&pn=pro-bike-alberto-contadors-specialized-s-works-tarmac-sl3&mlc=news%2Farticle#22
mixchris Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 Miałem kiedyś te kółeczka KCNC szybko je zdjąłem. Napęd jest dużo głośniejszy a kółeczka ładnie wyglądają tylko na początku, farba szybko schodzi i ciągle są brudne więc lipa. Kolejna sprawa z tego co pamiętam to to, że obydwa kółeczka są takie same nie ma rozdzielenia na górne czy dolne i tym samym wpływa to niekorzystnie na działanie samej przerzutki gdyż jedno kółeczko powinno mieć delikatny luz a tu obydwa są że tak powiem "sztywne"
detonator Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 Moje uczucia do kółeczek KCNC są mocno mieszane. Stosuję je od zeszłego sezonu. Mają przebieg 6kkm, farba zeszła tylko w miejscu kontaktu z łańcuchem i trochę w okolicach śruby mocującej. Działają gorzej niż oryginalne, są głośniejsze, zapychają się błotem i jedyny ich plus, to chyba tylko waga. Gdybym miał je kupić w takiej cenie, to na pewno bym tego nie zrobił. Dziś wymieniłem w nich łożyska ( 4 zł/sztuka ) i zobaczę jak dalej się będą spisywały. Co do mniejszej precyzji działania, to winą może być grubość kółeczka w miejscu mocowania z wózkiem, ponieważ odległość elementów wózka przy standardowym kółeczku to 9mm a przy KCNC to 8mm, niby tylko 1 milimetr ale może powodować czasem te " niepewne" zmiany przełożeń.
Mlody2224 Napisano 13 Lutego 2012 Autor Napisano 13 Lutego 2012 OK to w takim razie sobie daruje Dzięki za info:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.