bikerrrrrrrrr Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Witam. Zaniepokoił mnie dźwięk który wydobywa się z prawego pedała, pedały są prawie nowe, jeżdżone nie cały miesiąc, wczoraj jak jeździłem to w trakcie jazdy można czasem usłyszec taki jak by pisk. Nie wiem co to może byc, nie wiem czy rozkręcic ten pedał i zobaczyc co i jak, ew przesmarowac, luzów nie ma generalnie kręci się dobrze czy może odesłac na gwarancje czego robic bym nie chciał... Dodaje filmik na którym mniej więcej dobrze słychac ten dźwiek, jak pedły są zimne po jeździe to ten dźwięk jest jeszcze głośniejszy, w lewym pedale cisza Dział chyba dobry, jeśli nie to proszę o przeniesienie
arroyo Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Jak dla mnie to gdzieś tam metal szoruje o metal, ewentualnie twardy plastik. Jeździć można ale jak chcesz to rozbieraj i przesmaruj.
mixchris Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Miałem to samo w pedałach Dartmoor'a jest to częsta, że tak powiem awaria. Psiknięcie smarem w spreju np. Weldtite TF2 Teflon w środek pedała od strony korby na pewno pomorze na długi czas. Jednakże nie rób tego skoro pedały masz na gwarancji to je odeślij. Po tak krótkim czasie powinni Ci uznać gwarancję
bikerrrrrrrrr Napisano 11 Lutego 2012 Autor Napisano 11 Lutego 2012 mixchris jeździłeś z tym? coś się działo? Ale nawet jeśli "wlał" bym tam trochę smaru to chyba nic się nie stanie z gwarancją? A odsyłac na gware to już w ostateczności... Dlatego nie wiem czy je rozkręcac bo wtedy moge starcic gwarancję chyba?
mixchris Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Lepiej ich nie rozkręcaj a poza tym wiele tam nie naprawisz a i gwarancję stracisz. W tych pedałach po jednej stronie masz łożysko maszynowe a po drugiej jest ślizg który jak przeschnie albo coś się tam dostanie to tak trzeszczy. Mi po około 3 latach takie dźwięki się pojawiły i smar w sprayu zawsze pomagał Nie ma to żadnego wpływu na samą prace pedała ale radzę Ci je wymienić puki są na gwarancji i pogoda rowerowa na dobre się nie rozkręciła
Cuberider Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 moim zdaniem ten dźwięk to rezonans wytwarzający się od suchej uszczelki która się styka z platformą. nic nie musisz rozbierać ! odegnij lekko jej kołnierz i wpuść oliwy lub smaru w sprayu i problem zniknie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.