galbo Napisano 1 Lutego 2012 Napisano 1 Lutego 2012 Usiłuję rozkręcić do czyszczenia amortyzator Spinner Grind 1 (tak wiem, że szkoda na niego czasu, ale aktualnie czasu mam więcej niż gotówki). Teorię mam obcykaną - odkręcić górne korki, wyjąć sprężynę, popuścić dolne śruby, puknąć w nie młoteczkiem i gotowe. Mój problem polega na tym, że dolne śruby nie są śrubami tylko nakrętkami nakręconymi na gwinty wychodzące z dolnych goleni i ani pukanie ani walenie młotkiem nie robi na nich żadnego wrażenia. Czy jest możliwe, że w tym amortyzatorze śruba łącząca górne i dolne golenie nie jest wkręcana od spodu do środka goleni tylko na odwrót - od wewnętrznej strony na zewnątrz ? A jeśli tak to jak się do niej dobrać - śrubokręt? klucz imbusowy długi na 20 cm?
rkopec16 Napisano 2 Lutego 2012 Napisano 2 Lutego 2012 przypuszczam, że masz coś takiego, wystarczy odkręcić nakrętki na dole i pociągnąć (u mnie to bardzo łatwo zeszło)
radomir82 Napisano 2 Lutego 2012 Napisano 2 Lutego 2012 Ten amortyzator rozkręca się od srodka (w goleniach dolnych jest gwint), będziesz potrzebował długiego imbusa, nakrętki na dole pełnia jedynie rolę dodatkowego zabezpieczenia.
galbo Napisano 3 Lutego 2012 Autor Napisano 3 Lutego 2012 Dzięki Radomir - tak mi się właśnie wydawało
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.