koszmarnyPanic Napisano 27 Stycznia 2012 Napisano 27 Stycznia 2012 mam taki dylemat czy kupywać amortyzator czy sztywny chodzi głownie o wage koszty to około 400 zł .ważę około 70 rower bedzie głownie przeznaczony na asfalt i szuter rama pochodzi z tego roweru http://www.ssc.pl/trek2010/3900%20Disc.html mniej wiecej roweru 19"
asp891 Napisano 27 Stycznia 2012 Napisano 27 Stycznia 2012 Jeżeli bardzo zależey Ci na wadze to proste, wybierz sztywniaka , cos w karbonie też się znajdzie, za tą cenę będziesz miał kiepsko dziłający amora przedewszytkim i ciężki! Ja nawet na miasto wole amor ale to jest spowodowane moim stylem jazdy. Nad sztywniakiem zastanawiałem się ale tylko do upphilu .
Juraleona Napisano 27 Stycznia 2012 Napisano 27 Stycznia 2012 Za tę cenę Mosso. W dziale sprzedam ostatnio ktoś się z tym widłem produkował, poszukaj. Niestety przeminął czas headshocków
bandziorekalus Napisano 27 Stycznia 2012 Napisano 27 Stycznia 2012 Moim zdaniem również sztywniak, jeśli będziesz jeździł tylko po asfalcie itp. Bo amor słaby będzie w tej kwocie, a i tak jestem zdania, że na miasto nie jest Ci potrzebny.
koszmarnyPanic Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Napisano 28 Stycznia 2012 ale czy na zeskoku z kostki nie bede tego odczowal a jezeli to jaki sztywniak proponujiecie wolałbym zeby to nie był korbon przez doswiadczenie .a czy geometria ramy sie nie zepsuje
Mod Team durnykot Napisano 28 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 28 Stycznia 2012 Czy Autor tematu może zacząć pisać po polsku? Interpunkcja, duże litery na początku zdania, ortografia , znaki diakrytyczne? Bardzo prosimy...
asp891 Napisano 28 Stycznia 2012 Napisano 28 Stycznia 2012 ale czy na zeskoku z kostki nie bede tego odczowal a jezeli to jaki sztywniak proponujiecie wolałbym zeby to nie był korbon przez doswiadczenie .a czy geometria ramy sie nie zepsuje Będziesz odczuwał, ale coś za coś, albo niska waga i wyczuwanie każdej nierówności, albo ciężki amortyzator ze słabą pracą. (na pewno odciąży nadgarstki). Zepsuje nie zepsuje , sprawa indywidualna, na pewno się zmieni
Fenthin Napisano 28 Stycznia 2012 Napisano 28 Stycznia 2012 Widelec widelcowi nierówny. Jeśli kupisz taki, który wysokością dorównuje amortyzatorom, geometria nie ma prawa się zmienić. Niestety tańsze są zwykle niższe, rower nabierze pewnie odrobiny nerwowości, ale na asfalcie czy szutrówkach nie jest to coś strasznego. Podobnie jak reszta, proponuję Mosso.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.