Skocz do zawartości

[kask]Gdzie największy wybór - Bydgoszcz, Toruń

Lothar75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiem, że tematów o kaskach jest na forum masa. Zakładam nowy żeby pytanie które zadaję nie zniknęło w gąszczu innych postów.

A więc jak w temacie.

Czy forumowicze z miasta Bydgoszczy lub Torunia (albo okolic) wiedzą gdzie można by się udać żeby kask zakupić.

Chodzi o jak największy wybór. W centrum rowerowym w Bydgoszczy byłem ale większość na zamówienie.

Ja przed ewentualnym zakupem chciałbym po przymierzać bo to mój pierwszy kask i nie mam jeszcze rozeznania co najlepiej będzie leżało na mojej głowie.

Oczywiście mam swoje typy, ale w ciemno nie zamierzam kupować bo to w sumie nie małe pieniądze.

Pozdrawiam i czekam na wskazówki.

Napisano

w takich sklepach jak intersport, go sport w sezonie rowerowym maja dosyc duzy wybór kasków szczegolnie interspot ale musisz sie wstrzymac z tym pewnie do kwietnia, moze koncowka marca

Napisano

Dzięki za podpowiedzi.

Żeby nie zakładać niepotrzebnie kolejnego tematu.

Ma ktoś może kask MET Veleno - jakie wrażenia z użytkowania? Wiecie czym różni się wersja DIM od SIM.

Napisano

Ja mam Veleno D z chyba 2008 roku ale co do tych nowych to SIM i DIM są w dwóch wersjach cenowych (pojęcia nie mam czym się różnią) i SIM jest lżejszy od DIM i chyba nawet tańszy. Ja na swoje Veleno nie narzekam, specjalnie lekki nie jest ale spełnia swoje zadanie, a i chyba to byłaby wersja będąca odpowiednikiem DIM bo wagowo do niego podchodzi. No i Veleno ma atrakcyjny wygląd http://www.mazoviamtb.pl/fotki/suprasl09/b/COV_6108.jpg :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...