vitesse Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 Mam pytanie czy jest mozliwe przelozenie manetki po lock z darta 3 do powietrznej tory ? skomplikowana to operacja ? jak to wykonac ?
mixchris Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 Sama manetka jest uniwersalna i pasuje do każdego amortyzatora RS z systemem blokady na linkę. Czy to jest manetka Pop-Lock czy Push-Lock.
vitesse Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Napisano 21 Stycznia 2012 To wiem nierozumiales o co mi chodzi. W torze mam blokade skoku w golenie i chce zalozyc caly mechanizm na linke z menetka z darta
Czajnik Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 jest to to zrobienia z darta musisz wyjąć z prawej goleni sprężynkę odpowiadającą za powrót blokady i to niebieskie pokrętło na linkę. Tak samo rozbierasz torę w goleń dokładasz sprężynę i zamieniasz pokrętło. Montaż zestawu jest opisany w manualu na stronie RS
vitesse Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Napisano 22 Stycznia 2012 Owszem uniwersalna, ale czy da sie przelozyc mechanizm pod manetke z darta bo w torze jest tylko dzwignia ktora by poszla do darta
vitesse Napisano 23 Stycznia 2012 Autor Napisano 23 Stycznia 2012 poprosze moderatora o skasowanie mojej porzedniej wypowiedzi Wracajac do tematu czy taka wymiana sprezyny zmieni charkterystyke amortyzatora?
Czajnik Napisano 23 Stycznia 2012 Napisano 23 Stycznia 2012 nie wymieniamy sprężyny z lewej goleni, tylko sprężynkę z prawej goleni która jest w tłumiku. Więc praca amora się nie zmienia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.