ggrzegorzg Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Jak w temacie poszukuje dobrego i solidnego łańcucha który będzie dobrze współdziałał z tą korbą. Dodatkowa informacja na kole nie ma żadnej kasety, tylko jest wolnobieg jednorzędowy Trialtech Sport 16T.
mixchris Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Ale chodzi Ci o singla tzn. z przodu na korbie będziesz miał tylko jeden talerz?
ggrzegorzg Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Napisano 5 Stycznia 2012 tak dokładnie na korbie będzie tylko blat 30z a na tyle wolnobieg 1rzędowy 16z
Gość Napisano 6 Stycznia 2012 Napisano 6 Stycznia 2012 Rozumiem, że blat zostaje oryginalny z korby. W zasadzie każdy łańcuch pod 9s będzie pasował, ja ze swojej strony polecam łańcuchy SRAM'a w sumie jeździłem na kilku modelach poczynając od najprostszego PC-10, po X.0 hollow pin i w sumie nigdy nie narzekałem jak chodzi o wytrzymałość.
ggrzegorzg Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Napisano 6 Stycznia 2012 Tylko łańcuch pozostał mi do skompletowania właśnie pozostałe części do całego roweru już mam. Dokładnie blat zostaje na chwilę obecna oryginalny, chodź w niedalekiej przyszłości planuje go wymienić na tytanowy kwestia tylko odłożenia odpowiednich funduszy na to. Co do SRAM'a to kompletnie nie mam pojęcia jaka tam panuje hmmm jakby to nazwać hierarchia jaki model bądź tym jest "najsłabszy" a jaki najlepszy. Poszukam sobie jakiejś małej encyklopedii o SRAM'ie. O shimano to kolega polecał mi z własnego doświadczenia łańcuch XT i dura ace. A co powiedzie o łąńcuchach z półogniw?? Łatwiej nimi jest dostosować długość i nie ma problemu żeby koło zmieścić idealnie w ramie.
Gość Napisano 6 Stycznia 2012 Napisano 6 Stycznia 2012 Łatwiej nimi jest dostosować długość i nie ma problemu żeby koło zmieścić idealnie w ramie Dokładanie ogólnie zasada jak chodzi o S.S. jest taka, że jeżeli nie masz poziomych haków to pozostaje tylko łańcuch z pół ogniw lub dać zwykły łańcuch i tylko kilka sztuk pół ogniw. Ale może faktycznie cały łańcuch byłby lepszy powinno to działać.
ggrzegorzg Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Napisano 7 Stycznia 2012 tak tez chyba zrobię znaczy się nie mam jeszcze pewność mam jeszcze odrobinę czasu na szperanie w necie zanim wszystko dostanę bo puki co w domu mam tylko korby a całą resztę w chwili obecnej kurier mi do Anglii dostarcza. Jak złożę to zapodam tutaj profil moich dwóch kółek. Jak będzie mnie coś nękać albo jeśli wpadnę na jakiś genialny pomysł to rozpiszę się tutaj ponownie ^^
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.