mateusz7991zajt Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Mam zamiar kupić do mojej przerzutki SLX nowe kółeczka, ponieważ orginalne sie starły. Czy warto inwestować w drogie aluminiowe kółeczna na łożyskach maszynowych, czy może lepiej kupić zwykłe plaskikowe?
asp891 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Też niedawno miałem podobny dylemat, i z tego co się pytałem większość osób proponuje oryginalne kółeczka shimano, dlaczego? ponieważ te kółka mają specjalnie zrobiony luz który ponoć jest niezbędny do dobrego działania przerzutki. Choć i tak niektórzy jeżdżą na maszynowych (sztywnych) kółeczkach i sobie bardziej chwalą to rozwiązanie, więc jak zwykle ile ludzi tyle teorii.
topol Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Oto produkt firmy Spencer.Dla mnie był zagadką-kupiłem,nie żałuje.Kolorków jest więcej http://czesci-rowerowe.pl/product/KOLKO-PRZERZUTKI-ALU-11T-GOLD,PRC043
mixchris Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Potwierdzam to co powiedział asp891 górne kółeczko przerzutki musi mieć luz dla płynniejszej zmiany biegów np. przerzutka XT M770 górne kółeczko ma na ślizgach z luzem a dolne na łożyskach maszynowych (uszczelnianych). Kiedyś używałem aluminiowych kółeczek KCNC wyglądały śliczne rower czerwony kółeczka też i tak do pierwszego błocka minusy jakie zauważyłem to minimalnie gorsza praca przerzutki i głośna praca napędu. Aluminiowe kółeczka + stalowy łańcuch mogą nieźle nahałasować nawet przy niezłym smarowaniu.
mateusz7991zajt Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Napisano 5 Stycznia 2012 A więc chyba jednak zostane przy orginalnych Mam jeszcze jedno pytanie, w moim rowerku nie moge dobrze ustawić przrzutki SLX to znaczy albo nie zrzuca dobrze albo nie wrzuca. Jest tam kaseta 9-cio biegowa Shimano coś z grupy alivio. Jaka może być tego przyczyna?
stefan2810 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Proponuje zostać przy normalnych plastikach. Aluminiowe z kolorami fajnie wyglądają - nic więcej. Praca napędu jest głośniejsza (to metal i to metal) a dodatkowo cały syf widać jak na dłoni.
asp891 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Przyczyn może być kilka: stare zużyte pancerze (linka nie przesuwa się płynnie w pancerzu), starte kółeczka na pewno też robią swoje i pogarszają znacznie pracę przerzutki i ostatnia przyczyna jak przychodzi mi do głowy to zużyta sprężyna lub usyfiona przerzutka albo po prostu nie umiesz prawidłowo jej ustawić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.