Skocz do zawartości

[korba]Problem z supotr/korba/koło

mojzesz600

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema! Słuchajcie mam problem i walczę już z 2gą ramą. Długo juz majstruję sobie rowerek retro i wiecznie mam problem z tym że zębatka tylna (torpedo) nie jest w jednej linii z zębatką korby. W starej ramie ( coś było z geometrią, wygięta itp) kupiłem suport 113mm i to nic nie pomogło, ramę po długiej walce po prostu wyrzuciłem (miała już gwinty zjechane) i kupiłem na allegro inną od roweru 28" damki, już bez malowania ba ma niezły oryginalny lakier. I co się okazuje, jak wrzuciłem koła to dalej odległość do lini prostej mnie przeraża... (w nowej ramie jest już jakiś suport). Zastanawiałem się nad kupnem suportu 108mm ale to kolejne 50+przesyłka i nie chce kasy w błoto wyrzucać ;/ Gdyby tego problemu nie było rowerek już w poprzednim sezonie by jeździł ;/

Nie wiem może piasta torpedo jest za wąska ale sprawdzałem w sklepie z innymi nawet planetarką i szerokość ta sama...

• 2 tygodnie później...
Napisano

No właśnie w tej nowo kupionej ramie wszystko jest ok, koło siedzi idealnie, równe odstępy itd. jak sobie tak patrzę na to to mi się wydaje że nawet suport 108mm nie pomoże, albo tylko mi się zdaje... Muszę zrobić fotki, wtedy będzie jaśniej :whistling:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...