Skocz do zawartości

[Naped] Silnik do roweru

yendrek3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Temat ten byl juz kilkakrotnie poruszany ale zazwyczaj posty te byly dosc stare. Szukam jakiegos fajnego napedu do roweru (wspomagacza nie dopalacza) i zastanaiwam sie czy ktos juz cos probowal. Na rynku coraz wiecej jest rowerow elektrycznych jednak samych napedow nie za duzo. Na allegro sa spalnowe chinskie napedy ale te raczej odpodaja. Taki silnik do roweru na paliwo to musi dosc glosny byc, pewnie cos ala kosiarka. W zasadzie znalazlem cos takiego http://www.oxygenbik...weru/index.html tylko ceny cos nie podaja. Pewnie zaporowa. Moze cos ktos wie na ten temat albo moze cos polecic, dzieki

Napisano

Elektryczne rowery ma w ofercie trek - nie wiem czy są dostępne w Polsce. Oprócz całych rowerów oferowane są też same napędy elektryczne bion-x. W skład zestawu wchodzi tylne koło z silnikiem w piaście, mocowanie do tarczy, obręcz pod hamulce obręczowe, akumulator dostępny w kilku wersjach pojemności, ładowarka. Koło obsługiwane jest przez WOLNOBIEG, ale widziałem na allegro nawet 9-rzędowe sunrace.

System posiada 4 biegi "napędzające" i cztery "hamujące".

Nie znam polskiej ceny.

Napisano

O rany dzieki ale ta Kona to kosztuje az 8 tysiecy. Cena jak dla mnie bardzo zaporowa, myslalem jednak o czym za polowe tej ceny, dzieki za linka tak czy owak

Napisano

Nie wiem czy za połowę ceny dostaniesz chociaż połowę osiągów :)

Jak na stopień komplikacji czegoś takiego jak rower napęd elektryczny jest porównawczo systemem kosmicznie skomplikowanym. System w bion-x podlega aktualizacji przez sciąganie i wgrywanie nowej wersji oprogramowania.

Wygląda to komicznie, gdy rower podpięty jest do komputera :)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Nie wiem czy za połowę ceny dostaniesz chociaż połowę osiągów :)

Jak na stopień komplikacji czegoś takiego jak rower napęd elektryczny jest porównawczo systemem kosmicznie skomplikowanym. System w bion-x podlega aktualizacji przez sciąganie i wgrywanie nowej wersji oprogramowania.

Wygląda to komicznie, gdy rower podpięty jest do komputera :)

Długo po fakcie, ale polecam silnik Green Mover: http://www.roweryelektryczne.info/czesci/baterie/16-bateria-mover-green.html . Jeśli cena w twoim wypadku nie gra roli to będzie to bardzo dobre rozwiązanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...