Skocz do zawartości

[Amortyzator] Reba RL, SID

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stoję przed problemem zakupu amortyzatora kwota max 1800zł do wyboru mam:

1. Używany RS SID XX 2010

2. Nowy RS Reba RL 2011

3. Poczekać z miesiąc na nową Rebę RL

Ważę 77kg sporo jeżdżę, czasem startuję w maratonach.

Od początku mocno byłem przekonany do zakupu Reba RL z 2012 lecz ten SID XX z 2010 jest w podobnej cenie i mocno mi namieszal w wyborze. Jeśli budowa obu jest taka sama a różnią się tylko tlumikiem i manetką to może lepiej kupić tego Sida

Napisano

Jeżeli ten SID z pewnego źródła i dobrze utrzymany/serwisowany kiedy trzeba to moim zdaniem nie ma się co zastanawiać.

Napisano

Jak dobrze poszukasz to w tej cenie znajdziesz WC XX. Na pewno SiD lepszy ponieważ lżejszy. Przy Twojej wadze nie obawiałbym się braku sztywności. XX ma zupełnie nowy tłumik oraz hydrauliczną manetkę (która podobno jest rewelacyjna w działaniu).

Napisano

Darek, brałbym nową rebę, pierwsze i najważniejsze, jest nowa !!!, wersja na 2012 jest lekka, waży ciut powyżej 1500g no i jak wiesz, można se fajnego uprgeda zrobić.

XX już leży w piwnicy, we wtorek środę będzie przełożony, dam znać jak to wygląda :)

• 1 miesiąc temu...
  • Mod Team
Napisano

Te informacje z Rebą 1500g to są pewne czy tylko zasłyszane? Chętnie bym zobaczył zdjęcie na wadze :) Co do SID'a dobry wybór. Widziałem już zdjęcia w galerii, super rower ci wyszedł, wpisz się do klubu Authorowskiego ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...