Skocz do zawartości

[kierownica] Czy warto kupić kierownicę PRO ?

xmaniek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zastanawiam się nad wymianą kierownicy w moim TREK-u.

Szukam kierownicy, 31,8 mm o długości 600 mm lekkiej, prostej do 150 zł, która będzie służyć mi do maratonów MTB w Wielkopolsce. Wiem, że wyglądem się nie jeździ, ale bardzo chciałbym, żeby była z karbonu.

Na alledrogo znalazłem właśnie takie "cóś" http://allegro.pl/kierownica-pro-carbon-31-8-600mm-hi-comp-i1994357924.html

Warto kupić ten sprzęt?

Napisano

Jak na pro to cena wydaje mnie się atrakcyjna

Moze to nie carbon ale za to wygląd powala Kierownica prosta Ritchey WCS 31,8/580mm WET-BLACK (1974525025)  - Aukcje internetowe Allegro

a tu masz cos bardzo lekkiego,troche przekracza Twój budżet ale jeśli zależy ci na wadze to oferta godna zastanowienia

AMOEBA SCUD CARBON KIEROWNICA MTB 112g 25.4 580mm (1985101081)  - Aukcje internetowe Allegro

Napisano

Ja ostatnio nabyłem okazyjnie kierę PRO Carbon riser 620mm, fajny wygląd. Miałem trochę blokadę psychiczną (a może pęknie) :whistling: ale fajnie się na niej jeździ. Wydaje mi się, że odrobinę lepiej tłumi drgania niż Alu.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi i rady

Amoeba była przeze mnie brana pod uwagę, ale ta waga jednak mnie trochę odstrasza- boję się że pęknie.

Ritchey WCS to Ritchey. Porządna firma, ale te 2 cm to zawsze 2 cm mniej miejsca.

Kupiłem jednak PRO. Jak paczka dojdzie i pogoda pozwoli na testy to zdam relację.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...