Bezelek126 Napisano 13 Grudnia 2011 Napisano 13 Grudnia 2011 Siemka, znalazlem interesujaca mnie oferte na allegro, lecz jeszcze sie zabardzo nie znam i musze was zapytac jaki jest jej stan i czy warto kupic ? oraz czy suport 122,5 bedzie odpowiedni? link : http://allegro.pl/korba-shimano-alivio-fc-m411-acera-altus-48-36-i1993309695.html Pozdrawiam
gello1 Napisano 13 Grudnia 2011 Napisano 13 Grudnia 2011 Korba jest w dobrym stanie. A suport 122,5 mm jest odpowiedni do tego modelu(miałem taką korbę z takim rozmiarem suportu) PZdr
Piksel Napisano 13 Grudnia 2011 Napisano 13 Grudnia 2011 Powiedz mi geniuszu co ma szerokość suportu do korby?Szerokość suportu wpływa na linię łańcucha, więc najlepiej by było, jakby autor zmierzył stary suport.
gello1 Napisano 13 Grudnia 2011 Napisano 13 Grudnia 2011 Piksel a tu cie zaskoczę. producent w specyfikacji korby od razu podaje odpowiednią długość zalecaną wkładu suportu aby linia łańcucha była odpowiednia. Ja niestety geniuszem nie jestem ale chciałbym . To są suche fakty. Radze czasami czytać instrukcje z pudełek z częściami lub w necie. PZdr
Mod Team Puklus Napisano 13 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 13 Grudnia 2011 Niestety dokładnie tak jest, każda korba jest inna, ma inne mozna by to nazwać odsadzenie gniazda co za tym idzie na tym samym suporcie bębatki bedą gdzie indziej, dlatego kupuje sie suport do korby, nie ramy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.