ToR Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Witam Przez ostanie prawie 2 lata wypadlem z obiegu rowerowania a chce wrocic w sezonie 2012:( Prosze wiec Was o pomoc w wyborze roweru fulla do jazdy XC i MTB w cenie ok 5000zl ale raczej nie wiecej. Ogolnie jazda to XC w srednio wymagajacym terenie i jazda po gorach wiec musi dobrze podjezdzac:) Sporadycznie beda ze 4 maratony MTB w roku. Kiedys bylem hardcorowcem i jezdzilem nawet na siodelku przypominajace deske ale obecnie liczy sie tez komfort(chociaz bez przesady);P Mam tylko jedno wymaganie... jak najmniej BUJANIA podczas podjazdu! Ilosc funduszy jest raczej kiepska na fulla wiec wybor tym bardziej utrudniony:( NIe spieszy mi sie, chcialbym kupic cos maksymalnie do kwietnia-maja 2012. Ogolnie w tym przedziale cenowym znalazlem CUBE XMS i TREK FUEL EX5(chociaz troche biedny osprzet) czy moze czekac na RADONY z 2012 bo podobno beda w dobrych cenach?
piotrek87 Napisano 13 Grudnia 2011 Napisano 13 Grudnia 2011 Ja stałem przed podobnym wyborem i wybrałem Lapierre X-control 210. Bujanie jest praktycznie wyeliminowane. Gdybym miał czas czekać do marca to bym poczekał na model z 2012. Wtedy wybrałbym model 310, ktory jest slabszy niz 310 z 2011 ale lepszy niz 210. Ma Recona golda i hamle formuly. Cena wyjsciowa bedzie kolo 6k, no ale wiesz..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.