Skocz do zawartości

[Kierownica] Prosta XC + rogi/pomoc.

Nrv

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Obecnie w swoim A2 posiadam giętą kierownice Zoom. Jednak nie do końca mi ona odpowiada i zdecydowałem się na jej zmianę. Planuję zakup jakiejś prostej kiery pasującej do roweru, zastanawiam się nad białą. A żeby nie zakładać już nowego tematu to jakie macie propozycje odnośnie rogów(krótkie)?

Tak więc podsumowując, poszukuję zestawu który będzie ze sobą współgrał (kierownica+rogi) i pasował do roweru:

http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/1601-kross-level-a2-disc/

Dodam jeszcze, że nie zależy mi jakoś specjalnie na wadze a co do ceny to najlepiej żeby było możliwie najtaniej.

Pozdr.

• Mod Team
Napisano

Nie napisałeś jaka średnica ma być, w każdym razie ja użytkuję białego boplighta:

KIEROWNICA PROSTA BOPLIGHT 25,4mm BIAŁA i inne (1960166268) - Aukcje internetowe Allegro jest też w 31.8

Realnie 165 g (w 31.8), więc waga akceptowalna jak dla mnie.

Rogi? Jeżeli krótki to w sumie wszystko jedno, Ritchey, Smica, Boplight, w sumie wszystko to samo.

Krótkie są ok przynajmniej dla mnie.

Napisano

Na tych średnicach to się nie znam :D Ale wydaje mi się, że 25 była kiera fabryczna czy się mylę? A co do białej to właśnie zastanawiam się czy będzie mi ona pasować do roweru czy lepiej poszukać czegoś w czarnym macie ;)

• Mod Team
Napisano

Biała nie pasuje, jest i czarna. Tu 31,8: KIEROWNICA BOPLIGHT TEAM 31,8mm CZARNA AIRBIKE (1972669559) - Aukcje internetowe Allegro

A tu 25,4: KIEROWNICA BOPLIGHT TEAM 25,4mm CZARNA AIRBIKE (1972669657) - Aukcje internetowe Allegro

Do kompletu rogi: ROGI BOPLIGHT CZARNE - LEKKIE 59g WRASZAWA !!! (1966458950) - Aukcje internetowe Allegro

Skoro na średnicach się nie znasz, to..

Jeśli na środku kiery masz "zgrubienie", jest to 31,8. Jeśli przez całą długość kierownica ma mniej więcej taką samą grubość - 25,4.

Napisano

Będę miał prawdopodobnie do sprzedania takiego Boplighta czarnego, w idealnym stanie. Jak jest w rowerze to nic nie widać. na pewno troche taniej niż w sklepie. Jak jesteś zainteresowany to daj znać na PM.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...