Bikermen Napisano 5 Grudnia 2011 Napisano 5 Grudnia 2011 Witam.Mam w najbliższych planach zamiar zakupić pedały Crank Brothers.Chciałbym kupić pedały oparte na łożyskach maszynowych,ale nie wiem jaki modele mają w/w łożyska ?.Chciałbym uniknąć pedałów z łożyskiem ślizgowym z powodu małej wytrzymałości.Na Allegro są różne opisy pedałów danego modelu,w jednym pisze że maszynowe,a w innym że lulejka .Nigdzie nie udało mi się znależć informacji o stosowanych łożyskach w poszczególnych modelach.Zainteresowany jestem modelami Crank Brothers Candy oraz Crank Brothers Egg Beater.Z góry dziękuje za informacje na w/w temat.
Mod Team safian Napisano 5 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 5 Grudnia 2011 Które modele dokładnie? Samych Candy i Eggbeaterów jest kilka wersji, które różnią się również zastosowanymi łożyskami.
yeti1232 Napisano 5 Grudnia 2011 Napisano 5 Grudnia 2011 cranki mają z jednej strony łożysko a z drugiej tulejke tylko cranki 3 i 11 maja maszynowe i igiełkowe
Bikermen Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Napisano 5 Grudnia 2011 No właśnie chciałbym posiąsć wiedzę które z w/w pedałów mają łożyska maszynowe,a potem dopiero wybrać które pedały kupić .Model nie jest dla mnie ważny,najważniejsze dla mnie aby pedały były dobrze ułożyskowane.
Mod Team safian Napisano 5 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 5 Grudnia 2011 Tu masz wszystko opisane w zasadzie http://www.crankbrothers.com/pedals_eggbeater.php Tak jak kolega powyżej pisze: Wszystkie mają zewnętrzne łozysko maszynowe. 1 i 2 mają wewnętrzne - tuleję 3 i 11 mają wewnętrzne igiełkowe
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.