redrabbit Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Witam, problem jest następujący. Mam zamontowany amortyzator, na zimę planuję podmienić go na sztywny widelec. Stery są na łożyskach maszynowych. Czy stożki w tego typu sterach są jakoś znormalizowane, czy każda firma produkuje inne. Chciałbym skołować sobie sam stożek i nabić go na sztywny widelec, aby móc swobodnie przekładać amor>sztywniak>amor gdy będę miał taką ochotę lub gdy zmieni się pora roku, bez konieczności wybijania i przekładania stożka. Oczywiście można kupić dodatkowy cały komplet sterów który obecnie posiadam, ale jest to kosztowne i wolałbym inną drogą. Ktoś się orientuje jak z tą kompatybilnością? Obecnie mam KCNC Kudos Q1. Pozdrawiam!
nieborak Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Nie powinno być problemów z inną bieżnią.
redrabbit Napisano 30 Listopada 2011 Autor Napisano 30 Listopada 2011 ale mówisz tak bo już to przerabiałeś czy poprostu tak Ci się wydaje? Wolałbym aby wypowiedź była na bazie doświadczeń, bo nie chcę zamówić stożka i go sobie położyć na półkę bo bieżnia łożyska była wyprofilowana tak że stożek zapadł się do środka a jego kołnierz oparł się o jedną z bieżni i przy skręcie kierownicą lecą iskry
nieborak Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Już to przerabiałem kupiłem używany amortyzator i nie mogłem zdjąć bieżni więc została, a stery też mam Kudosy.
redrabbit Napisano 30 Listopada 2011 Autor Napisano 30 Listopada 2011 Już to przerabiałem kupiłem używany amortyzator i nie mogłem zdjąć bieżni więc została, a stery też mam Kudosy. super, w takim razie dzięki za pomoc, będę kołował jakąś bieżnie i później jeszcze zdam relacje co wyszło. Co do zdejmowania stożka z rury sterowej, ja używam młotka i dłuta (takiego co się w drewnie rzeźbi) schodzi idealnie, ale trzeba uważać by się nie zapędzić bo można uszkodzić rurę sterową dlatego najlepiej to robić w początkowej fazie zdejmowania, później już podważać śrubokrętem. Spróbuj może w ten sposób jak będziesz już musiał zdjąć ten stożek . Pzdr!
stefan2810 Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Też aktualnie posiadam dwa komplety sterów i dolne stożki - to co sie nabija na rure sterową są prawie takie same. Prawie bo jedno ma lepsze uszczelnienie a drugie gorsze i tyle, po za tym pasują do siebie bo sprawdzałem i wszystko hula. Generalnie większość powinna ze sobą współgrać bez problemów.
nieborak Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Ale w sumie jak tak teraz sobie przypomnę to był efekt jakby pływania z inną bieżnią. Myślałem, że to kwestia za mocno sciśniętych sterów ale po poluzowaniu też minimalnie można było to odczuć. Teraz na zimę zamontowałem stary amortyzator z oryginalnią bieżnią i efekt pływania zniknął. Może coś jednak w tym jest, poza tym bieżnia od Kudosów jest przecięta więc może o to chodzi.
Bikermen Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Przecieta bieżnia ma być u góry,u dołu ma być cała bieżnia.
stefan2810 Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 W niektórych sterach dolna bieżnia (nabijana na sterówke) też jest przecięta np: Accent Airplane, dziś kupiłem i sam sie zdziwiłem.
Bikermen Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Ja dzisiaj wymieniałem stery,kupiłem również Stery Accent i bieżnia nabijana na sterówkę była w całości.Stare stery również dolną bieżnie również miały w całości.Nie znam się aż tak bardzo,być może niektóre stery mają obie bieżnie przecięte.Ale logika podpowiada że dolna powinna być w całości ponieważ tam są największe obciążenia.
redrabbit Napisano 30 Listopada 2011 Autor Napisano 30 Listopada 2011 Ciekawe ja nie przypominam sobie żeby w moich Kudosach pierścień był przecięty,(tylko górny kompensujący luz jest) a przekładałem go nie raz. Jakby się zastanowić taki zabieg znacznie ułatwia zakładanie i nie niszczy tak rury sterowej więc ma to sens, ale tylko gdy łożyska są maszynowe. Nie wyobrażam sobie rozciętego pierścienia na którym bezpośrednio toczą się kulki w wianku:P
stefan2810 Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 Nie no rozcięta bieżnia z wiankiem kulek to nie przejdzie. Ale sam sie zdziwiłem jak dostałem stery Accenta, bo pierwszy raz zobaczyłem przeciętą dolną bieżnie. Nie trzeba sie siłować z zakładaniem i ściąganiem na rure sterową, wystarcza palce a nie młotek i śrubokręt, ale za to teoretycznie powinno się tam dostać więcej syfu bo w końcu jest szpara której w poprzednich sterach nie było.
Kawior Napisano 2 Grudnia 2011 Napisano 2 Grudnia 2011 Z bieżniami jest różnie czasem kąt nachylenia płaszczyzny styku z łożyskiem jest inny (różnice w obrębie 1*) ale przy mocnym skręceniu sterów problem powinien być nie wyczuwalny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.