Skocz do zawartości

[Napęd] XT + Deore

Krasiak96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Regulamin, punkt 2i.

co do wymiany korby to jeżeli ząbki masz trochę zniszczone już (zdarte,powykrzywiane) to musisz wymienić ponieważ nowy łańcuch się do niej rozciągnie i pokrzywi i w ten sposób tez rolki przerzutki jak i ząbki na kasecie . Co do pasowania manetek do przerzutek to nie miałem ich więc nie wiem.Ja miałem kiedyś przerzutke alivio i manetke srama x4 i nie dało się jej wyregulować , musiałem kupić alivio.W twoim przypadku to nie wiem.

Napisano

Jeżeli tylko elementy, które posiadasz są 9rzędowe, nie będzie żadnych problemów.

Ja miałem kiedyś przerzutke alivio i manetke srama x4 i nie dało się jej wyregulować , musiałem kupić alivio.W twoim przypadku to nie wiem.

Nie dziw się, SRAM X-4 (5,7... itd) i Shimano są między sobą kompletnie niekompatybilne.

Napisano

aha ;] nie korba aż w takim złym stanie nie jest ma już za sobą 2kkm:D

U mnie ma ponad 4kkm i mysle ze przelata jeszcze drugie tyle choc korci co by zmienic na SLX'a :icon_wink:

Napisano

aha ;] nie korba aż w takim złym stanie nie jest ma już za sobą 2kkm:D

Ups no to sorki, zasegurowalem sie tym postem i caly czas pisalem o korbie XT :D , jesli chodzi o przerzutki to faktycznie popieram Twoja(Michuu) propozycje, zastanawiam sie tylko co z tym shadow nie tak ze jej nie polecasz???

• Mod Team
Napisano

Dla mnie trwałość i skuteczność starego modelu bije technologie shadow, mocno nadętą marketingowo. A co do podobania się to rzecz upodobań.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...