emin Napisano 21 Listopada 2011 Napisano 21 Listopada 2011 Witam Czy ktoś może robił serwis w durinie (100R). Robiłem w RS (recon, reba) Foxie (F80) ale nie w durinie. na razie jeszcze nie rozebrałem - ale po wnikliwym sprawdzeniu tematu mam pytania: - zastępcze oleje do "SuspensionBlood Type 5" - zastępcze oleje do "SuspensionBlood Type 2" ?
eloo Napisano 21 Listopada 2011 Napisano 21 Listopada 2011 używając nieoryginalnych olejów wymień o-ringi. Nie pamiętam już który olej to który ale do tłumika lejesz 5w ewentualnie jak tłumienie jest dla Ciebie zbyt małe to 7,5w a od spodu do dolnych goleni i komory powietrznej 15w albo jeszcze gęstszy
kubek20 Napisano 22 Listopada 2011 Napisano 22 Listopada 2011 Do dolnych goleni bardzo gesty i należy go często dolewać bo jak się dużo jeździ w sezonie to w 2 tygodnie może go tam braknąć
emin Napisano 22 Listopada 2011 Autor Napisano 22 Listopada 2011 Na podstawie tego: http://www.magura.com/uploads/media/downloads/_lmengen_Gabeln_09_english_03.pdf wychodziło by że: SuspensionBlood Type 5 - 15W (albo gęstszy) czyli np FOX FLUID? SuspensionBlood Type 2 - 5W lub 7,5W ? Generalnie używam motula. Czy powyższe zamienniki będą ok?
bender999 Napisano 24 Listopada 2011 Napisano 24 Listopada 2011 tak naprawdę każdy olej się nada o odpowiednich parametrach. Wiadomo że do takiego sprzętu warto by było wlać coś sprawdzonego. Zastanów się nad motorexem - ja takiego używam do swojego amorka (nie Madzi) i jestem zadowolony a nie rujnuje kieszeni
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.