Mod Team Odi Napisano 16 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 16 Grudnia 2009 Stało się - kupiłem dziś TP-Linka. Gdyby coś się działo to jest gwarancja więc jestem spokojny.
muzycom Napisano 17 Grudnia 2009 Napisano 17 Grudnia 2009 TP link nie jest zły. Używam w wynajmowanym mieszkaniu. Jedyne zastrzeżenie to trochę słaby zasięg jak zasięg ja ma duże mieszkanie. Nie wiesza się wszystko lata ok. Dla porównania używam różnych innych w domu i pracy. (Pentagrama, dlinka i link sysa). Jeszcze takich, które się nie psują czasem nie spotkałem...
detonator Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Odgrzewam stary temat A więc tak. Postanowiłem poskładać PC do grania. Jako, że za bardzo się na tym nie znam, a samo składanie powierzę zaprzyjaźnionemu serwisowi, chciałbym poznać jednak Waszą opinię. Części dobrałem raczej ze średniej półki, bo max kwotę jaką mogę wydać, to 2800 zł Opierałem się na opiniach z for o komputerach, oraz popycie na allegro. A więc tak: Procesor: Intel i5 2400 3,1 GHz Płyta: Asus P8P67 LE Grafika: Gigabyte GTX460 1 GBram Ram: 4 GB 1333MHZ lub 1600 MHZ firmy nie dobrałem Zasilacz: jakiś chiftec lub OCZ o mocy 600W Dysk twardy: to chyba filozofii nie ma, więc stawiam na jakiegoś WD 500 GB Co sądzicie o tych podzespołach ??
chickenowa Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Nie lepiej kupić konsolę, za którą zapłacisz 900zł i będziesz mógł się cieszyć prostotą i pięknem grania, a nie bawić się co pół roku w wymienianie podzespołów, żeby gra poszła na maksa? Już nie mówiąc o zabawie z instalowaniem gier itp Do konsoli wkładasz płytę i grasz, wcześniej ewentualnie ściągnie Ci się i sam zainstaluje (w przypadku Xboxa) patch, co trwa niecała minutę Na PS3 trzeba kliknąć "instaluj" po ściągnięciu się patcha i jest to imho mniej wygodne i funkcjnalne
mxdanish Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Co sądzicie o tych podzespołach ?? Na jaki system? 32 czy 64Bit? Jeśli 64Bit to 4GB to IMO niezbędne minimum. Zasilacz daruj sobie Chieftec. OCZ jest ok choć osobiście polecam BeQuiet - bardzo dobre, ciche i wydajne. HDD 500GB? kilka gier plus system i nie masz miejsca a 1TB kosztuje 250-300 zł. BTW WDki są stosunkowo głośne porównując do Samsungów (choć te z kolei mają tylu zwolenników co i przeciwników) ale cichsze niż np. Seagate'y. Ja używam 4 x 1TB Samsungi w macierzy 0+1 i generalnie z głośnością nie najgorzej. Wiem że katuję temat natężenia dźwięku ale jest to dla mnie dość istotny element pracy kompa zwłaszcza że siedzę przy nim nieraz 10-12h... Dlatego z mojej strony dodam że warto zainwestować w dobre chłodzenie proca (nie te seryjne ale np Scythe Mugen 2 KLIK - nie sugeruj się ceną - można znaleźć tańsze i to sporo) i w obudowę - a tu już jest ogromne pole do popisu Mam nadzieję że choć deczko pomogłem
Gazda Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Procesor: Intel i5 2400 3,1 GHz Płyta: Asus P8P67 LE Grafika: Gigabyte GTX460 1 GBram Ram: 4 GB 1333MHZ lub 1600 MHZ firmy nie dobrałem Zasilacz: jakiś chiftec lub OCZ o mocy 600W Dysk twardy: to chyba filozofii nie ma, więc stawiam na jakiegoś WD 500 GB Co sądzicie o tych podzespołach ?? Troszkę się na tym znam to się wypowiem: Procesor: Intel Core i5-2500(*) [od 710zł] Chłodzenie: BOX Płyta główna: AsRock P67 PRO3 B3 [od 410zł] Pamięć RAM: GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 [od 220zł] Dysk twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB F3 [od 130zł] Karta graficzna: Radeon HD6950 1GB DDR5(*) [od 860zł] Nagrywarka DVD: BRAK Obudowa: SILENTIUMPC BRUTUS 410 [od 140zł] Zasilacz: Seasonic S12II-520 520W ~2700zł To są podzespoły już wyższej klasy za tą cenę Lepszy procesor niż zaproponowałęś, 8GB RAM, dysk nie 'jakiś' tylko samsung F3 (wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy jak ważny jest dysk i jak bardzo wpływa na szybkość komputera), HD 6950 bije na głowę gtx 460, da się go przerobić na HD6970 Zasilacz 520W w zupełności wystarczy, nawet do rozbudowy i podkręcania. Teraz na topie są XFX i właśnie seasonic. Dobra obudowa, przewiewna, będzie chłodno i cicho. Jeśli masz jakeiś pytania to pisz
detonator Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 mxdanish , Gazda, dziękuje za odpowiedz. System operacyjny planuję Windows 7 64 bit Co do płyty AsRock nie jestem pewien...Słyszałem sporo negatywnych opinii na temat tych płyt. Karta graficzna jak najbardziej, tylko cena troche za wysoka, to samo procesor-jest dużo bardziej wydajny ??
Gazda Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Jeśli bedziesz podkręcał, to właściwie można wziąć tańszą wersję. Asrocka się nie bój. Kiedyś robił lipne płyty pod LGA775, ale teraz to zupełnie inny okres. Co do ceny karty graficznej, podałem taką, bo w tym budżecie jest to najwłaściwsze rozłozenie funduszy. Jeśli chcesz bez problemu można złożyć coś tańszego...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.