amidar Napisano 2 Listopada 2011 Napisano 2 Listopada 2011 Witam. Posiadam Rower KTM Ultra Filte z 2010 roku. Na dniach rozleciał mi się środek suportu. Zastanawiałem się nad jego wymianą, ale ... w najbliższym czasie i tak planuję wymianę napędu i przerzutek. Więc pakować kasę w coś co nie pojeździ zbyt długo nie ma sęsu (chyba). W rowerze aktualnie zamonowana jest Korba M442 (9rz octalink) - wynalazek pozaklasowy. Chciałbym go wymienić na M660 (slx - też 9rz). Czy przy zakupie prez allegro/sklep internetowy muszę na coś zwrócić uwagę ? Gwint ? Średnica ? Czy mogę zakładać, że jeżeli M442 pasowało to M660 też będzie i kupić dowolny z netu ? Na chwilę obecną nie ma dla mnie znaczenia ilośc żębów w blatach czy długość korby (chociaż pewnie kupię 44/32/22 i 175cm). Interesuje mnie czy nie będę się bujał póxniej z jakimiś zwrotami bo np. średnica była nie taka ? Z góry dzięki za informację
rybciasum Napisano 2 Listopada 2011 Napisano 2 Listopada 2011 Suport dobiera sie do korby, wszystko powinno pasować, pamiętaj też że wypadałoby wymienić także łańcuch i kasetę, bo korba jest wytrzymalsza, tzn na 1 zajeżdżoną korbę przypada pare (zależy kto jak tam jeździ no) kaset i łańcuchów ;P
amidar Napisano 2 Listopada 2011 Autor Napisano 2 Listopada 2011 Ok. Dzięki za informację. Więc kupuję. Co do łańcuchów i korb to wiem o tym W tym roku poleciały 4 łańuchy i 1 kaseta i dopiero teraz suport
Mod Team michuuu Napisano 2 Listopada 2011 Mod Team Napisano 2 Listopada 2011 A ta korba nie jest HT II?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.