Skocz do zawartości

[Suport] Aerozine MTB ceramiczny - wasze opinie, czy warto ?

sklephuber

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zastanawiam się nad zakupem nowego suportu, mój stary xtr już niestety wysiadł.

Wpadł mi w oko całkiem tani suport ceramiczny aerozine za 155 zł na allegro.

Czy ktoś miał coś wspólnego z tym suportem i może się pochwalić opinią? ja nic na forum o tym suporcie nie znalazłem.

Poproszę również o ewentualne inne propozycje do max 150zł . Czy w ogóle warto rozpatrywać opcje z ceramicznymi łożyskami?

suport będzie współpracował z korbą xtr m970

zastosowanie - ciężkie MTB

Moja waga to 105 kg

Napisano

suporty Areozine bardzo lekko się kręcą-oczywiście warunkiem do tego jest ich poprawny montaż tzn. miski muszą być wkręcone idealnie równolegle do siebie w przeciwnym przypadku występuje duży opór. Co do samych łożysk ceramicznych są rozwiązaniem dobrym dopóki nie pójdzie w nich uszczelnienie, gdyż warunkiem ich poprawnego działania są właśnie suche warunki pracy, które zapewniają uszczelki. Gdy dojdzie jednak do ich zużycia również łożyska są do wymiany-i to jest zasadniczo dość duży minus tego typu łożysk. Gdyż uszczelki z tego co wiem padają dość szybko przy intensywnym użytkowaniu.

Napisano

Nie wiem jak inne suporty ceramiczne ale ja dla aerozine jestem na nie.

Wkład nie był zmaltretowany ani moją masą, ani stylem jazdy, ani dystansem ani pogodą. Okazało się jednak że lewe łożysko (co jest dosyć charakterystyczne dla wszystkich suportów typu ht2) zaczęło chrobotać nie mając więcej niż 2-3 tys km.

Grand321, dla którego suportu warunkiem dobrej pracy nie jest "suche" środowisko? Znasz jakiś który jest suportem pływającym? :)

Napisano

Z suportów ceramicznych (ściśle rzecz biorąc hybrydowych) wybrać można jeszcze coś takiego: klik Sam z tego nie korzystałem, nie znam nawet nikogo kto korzystałby

Wydaje mi się, że nie ma co się zrażać do producenta (neco), najważniejsze jest i tak same łożysko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...