Skocz do zawartości

[Manetka blokady skoku] - Montaż

dawid9999

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :)

Mam problem z zamontowaniem manetki blokady skoku, niewiem gdzie ją zamontować, próbowałem po lewej stronie na wszelkie sposoby bo wtedy pancerz z linka nie były by zagięte, ale albo nie da sie zapiąć do końca tej blokady, albo z trudem sie zmienia przełożenia przy manetce, znalazłem jedno optymalne miejsce po prawej stronie kierownicy za manetką, ale wtedy pancerz taki wygięty jest. Ten cały mechanizm przy amortyzatorze mam po prawej stronie. Wrzucam zdj kiery :)

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjÄÄ i obrazkĂłw bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjÄcia znajomym!

Napisano

Na pewno będzie po lewej stronie kierownicy. Sprawę ułatwiałaby prosta kierownica lub gięta z minimalnym wznosem. Myślałem o zamontowaniu pomiędzy chwytem a manetką ale to utrudniłoby zmienianie biegów.

• Mod Team
Napisano

Też tak myślałem na początku ale raz ze wyglądało średnio w moim przypadku a dwa normalnie przeszkadzało dlatego mam jak mam. Równie dobrze mógłbym ją załozyć po lewej stronie ale tam mam licznik i tak mi sie juz utarło i zle bym sie czuł :P

Napisano

Kurcze no chyba nie mam innego wyjścia niż zamontować po prawej stronie za manetką tak jak ma Puklus tylko że ja bardziej ta manetke podniose najwyżej pancerz będzie troche wygięty

Napisano

Ale my wiemy. A nie działa poprawnie bo manetki są "nie teges" Mam tak samo u siebie i działa doskonale... ale nie mam klamkomanetek. Zamień się z Ulvgar-em obydwaj skorzystacie.

• Mod Team
Napisano

Autor tematu ma takie klamko manetki ze jedyną szansa jest przesuniecie klamki i wsadzenie manetki miedzy grip a klamke, albo wymiane kierownicy, a ja napisałem bo mozę ktoś by sie chciał zamienic :P

Napisano

Puklus właśnie nie jedyną, to po pierwsze. Po drugie kiepską bo utrudni zmianę biegów. Po trzecie słabo czytasz bo już była o tym mowa. No i na koniec załóż sobie swój temat. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...