szewczykluk Napisano 27 Października 2011 Napisano 27 Października 2011 Witam, cały napęd jest nowy - kaseta srama, lancuch hg 93 i korba fcm 442 octalink, problem w tym że słychać jakby chrobotanie, myślałem że to wina przedniej przerzutki ale nie to, po wysłuchaniu okazuje się że łańcuch przy styku z tą korbą wydaje taki dźwięk, nie wiem czy to sprawa dotarcia elementów nowych czy też wina stalowych zębatek w korbie?lubie cichy napęd i tylko szum a słychać jakby łańcuch tarł o coś, wszystko proste nic skrzywione itp...jakieś rady?test był robiony na stojaku serwisowym, może pod wpływem obciążenia zniknie?dzieki
Mod Team Puklus Napisano 27 Października 2011 Mod Team Napisano 27 Października 2011 Miałem coś podobnego jak kupiłem lancuch connexa, na 2 zębatce tak śmiesznie chrobotał zwłaszcza jak depnąłem. Po paru set km sie dotarło pojeździj trochę i zobaczysz, musi sie to ułożyć po swojemu.
szewczykluk Napisano 28 Października 2011 Autor Napisano 28 Października 2011 dzieki troche mnie uspokoiles;)
jejek16 Napisano 31 Października 2011 Napisano 31 Października 2011 Podobna sytuacja może mieć miejsce jeśli będziesz przekaszał łańcuch. U mnie bywało podobnie jak tego nie pilnowałem i jeździłem np. na dużym blacie z przodu i dużych zębatkach z tyłu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.