Skocz do zawartości

[korba] dziwna praca fcm 442 octalink

szewczykluk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, cały napęd jest nowy - kaseta srama, lancuch hg 93 i korba fcm 442 octalink, problem w tym że słychać jakby chrobotanie, myślałem że to wina przedniej przerzutki ale nie to, po wysłuchaniu okazuje się że łańcuch przy styku z tą korbą wydaje taki dźwięk, nie wiem czy to sprawa dotarcia elementów nowych czy też wina stalowych zębatek w korbie?lubie cichy napęd i tylko szum a słychać jakby łańcuch tarł o coś, wszystko proste nic skrzywione itp...jakieś rady?test był robiony na stojaku serwisowym, może pod wpływem obciążenia zniknie?dzieki

• Mod Team
Napisano

Miałem coś podobnego jak kupiłem lancuch connexa, na 2 zębatce tak śmiesznie chrobotał zwłaszcza jak depnąłem. Po paru set km sie dotarło ;) pojeździj trochę i zobaczysz, musi sie to ułożyć po swojemu.

Napisano

Podobna sytuacja może mieć miejsce jeśli będziesz przekaszał łańcuch. U mnie bywało podobnie jak tego nie pilnowałem i jeździłem np. na dużym blacie z przodu i dużych zębatkach z tyłu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...