Smolen98 Napisano 15 Października 2011 Napisano 15 Października 2011 jest to mój pierwszy temat na forum tak więc chce wszystkich powitać . tak jak w temacie, Gdy jadę na 7 biegu to co jakiś czas łańcuch tak jakby "przykleja" się do zębatki przedniej i nie mogę wtedy korbą ruszyć. pomóżcie mi proszę. Pozdrawiam Dawid ;D
Mod Team Franio Napisano 16 Października 2011 Mod Team Napisano 16 Października 2011 Może masz źle ustawioną prowadnicę przedniej przerzutki, przez co łańcuch o nią ociera i się "zaciąga"? Wyreguluj: http://www.forumrowerowe.org/topic/42083-regulacja-przerzutki-przedniej/ i daj znać czy pomogło.
Mod Team Puklus Napisano 16 Października 2011 Mod Team Napisano 16 Października 2011 Wiem z doświadczenia ze jak łańcuch sie zawija samoistnie, częściej niż byśmy tego chcieli to najprawdopodobniej nic z tym nie zrobisz, chyba ze zmienisz lancuch na inny lub zębatki korby, bo ewidentnie sie nie lubią. Oczywiście przyczyny moga być inne.
Smolen98 Napisano 6 Listopada 2011 Autor Napisano 6 Listopada 2011 Może masz źle ustawioną prowadnicę przedniej przerzutki, przez co łańcuch o nią ociera i się "zaciąga"? Wyreguluj: Regulacja Przerzutki Przedniej - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa i daj znać czy pomogło. .Pomogło wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.