Skocz do zawartości

[Amortyzator przód ] - problem (zepsuta ?) regulacja

T0Mmy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam .Mam taki problem z przednim amortyzatorem RST otóz chciałem dziś go troche podregulować żeby miękko chodził więc przekręcałem regulacje. Gdy już ustawiłem wziąłem i jedną nakrętke bardziej na sztywno ustawiłem i zapomniałem że drugą też tak trzeba i teraz obie się kręcą tak jakby w miejscu, i trzeba mocno kręcić i przeskakuje pokrętło w obie strony i nie można wcale regulować amortyzatora . Co mogło sie stać ?? Amortyzator chodzi teraz sztywno .

Napisano

Amortyzator RST GILA . Jak już mówiłem bawiłem się regulacją , wziąłem ustawiłem na miękko go ale potem coś mi strzeliło i chciałem żeby był jednak troche bardziej sztywniejszy i jedno pokrętło tylko na sztwniejszy ustawiłem a drugie pokrętło zostawiłem jak był czyli na maksymalnie miękko (zapomniałem że też trzeba je przekręcić jak tamte ) . Po tym ustawieniu pokrętła (regulacja ) została na sztywno i się kręcą dość cięzko przeskakując (podobnie do tego jak gwint przekręcimy np. w butelce po kubusiu i korek sie przekręca ) tylko że u mnie to cięzko tak chodzą pokrętła .

Mam nadzieje że dobrze opisałem . Dodam że na dole jest na ampilowy klucz pokrętło ale nie wiem do czego ono jest , chyba do odpowietrzania

Napisano

Jeżeli to model z blokada, to raczej koledze poszła blokada ;/ u mnie w klubie tez jeden tak ma . Amortyzator ciągle

mu chodzi jak zablokowany a blokada po odblokowaniu nadal sztywna. Najlepiej wykrec blokade, jezeli ja masz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...