T0Mmy Napisano 30 Września 2011 Napisano 30 Września 2011 Witam .Mam taki problem z przednim amortyzatorem RST otóz chciałem dziś go troche podregulować żeby miękko chodził więc przekręcałem regulacje. Gdy już ustawiłem wziąłem i jedną nakrętke bardziej na sztywno ustawiłem i zapomniałem że drugą też tak trzeba i teraz obie się kręcą tak jakby w miejscu, i trzeba mocno kręcić i przeskakuje pokrętło w obie strony i nie można wcale regulować amortyzatora . Co mogło sie stać ?? Amortyzator chodzi teraz sztywno .
Mod Team Puklus Napisano 1 Października 2011 Mod Team Napisano 1 Października 2011 Jakoś twoje tłumaczenie do mnie nie tafia, napisz dokładniej co i gdzie kręciłeś no i jaki to amor na początek.
T0Mmy Napisano 1 Października 2011 Autor Napisano 1 Października 2011 Amortyzator RST GILA . Jak już mówiłem bawiłem się regulacją , wziąłem ustawiłem na miękko go ale potem coś mi strzeliło i chciałem żeby był jednak troche bardziej sztywniejszy i jedno pokrętło tylko na sztwniejszy ustawiłem a drugie pokrętło zostawiłem jak był czyli na maksymalnie miękko (zapomniałem że też trzeba je przekręcić jak tamte ) . Po tym ustawieniu pokrętła (regulacja ) została na sztywno i się kręcą dość cięzko przeskakując (podobnie do tego jak gwint przekręcimy np. w butelce po kubusiu i korek sie przekręca ) tylko że u mnie to cięzko tak chodzą pokrętła . Mam nadzieje że dobrze opisałem . Dodam że na dole jest na ampilowy klucz pokrętło ale nie wiem do czego ono jest , chyba do odpowietrzania
Mod Team Puklus Napisano 1 Października 2011 Mod Team Napisano 1 Października 2011 Ktory to rocznik tej gili bo wiem ze regulacja w tym amorze to i tak i tak nie działała nigdy, niewiem jak w tych nowszych.
karbeti Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 Może poprostu przekręciłeś blokadę skoku i dlatego masz na sztywno. W Meridzie mojej żony jest taki amor ale tam działa wszysko w porządku.
T0Mmy Napisano 1 Października 2011 Autor Napisano 1 Października 2011 Już z 3 lata temu go kupiłem ale nie wiem jaki to rok produkcji . Czy da sie to jakoś naprawić ??
Mod Team Puklus Napisano 1 Października 2011 Mod Team Napisano 1 Października 2011 A nie pisze na nim jaki to ?? na gilach zazwyczaj pisze gila t6, t8, tnl itd ... dodaj zdjecia bo nadal nie wiem czym kręciłeś.
JarmiDH96 Napisano 2 Października 2011 Napisano 2 Października 2011 Jeżeli to model z blokada, to raczej koledze poszła blokada ;/ u mnie w klubie tez jeden tak ma . Amortyzator ciągle mu chodzi jak zablokowany a blokada po odblokowaniu nadal sztywna. Najlepiej wykrec blokade, jezeli ja masz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.