Skocz do zawartości

[rower] prośba o pomoc w wyborze między 2 rowerami

bacorreo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam do Was prośbę, ponieważ na temacie znam się średnio, a wyboru muszę dokonać dziś/jutro.

Mam do dyspozycji niewielką kwotę, 1000-1200 zł, w dwóch sklepach znalazłem 2 rowery, które mi (jak sądzę) odpowiadają.

GIANT Revel 3

http://www.bikeman.pl/rower-gorski-giant-revel-3-p-1340.html

GT Outpost 2010

http://www.profibike.com.pl/2010-gt-outpost-l-p-461.html

Zdaję sobie sprawę, że za te pieniądze nie mam prawa oczekiwać cudów, chcę tylko żeby ten rower w miarę sensownie jeździł.

Jazda raczej rekreacyjna, 2 razy w tygodniu w sezonie, bardziej po lesie i ścieżkach, niż po ulicy.

Czy możecie mi doradzić, który z nich jest lepszy? Choć pewnie są dosyć podobne, ale jak mówię, za mało się znam na osprzęcie, ramie etc., żeby w tak krótkim czasie dokonać wyboru...

Będę wdzięczny za podpowiedź.

pozdrowienia!

Napisano

Bruce95: dzięki!

Avirel: może być, tylko musi to być dostępne w sklepie w Warszawie, mam dziś i jutro na decyzję więc allegro i tego typu odpadają :/

Czy ten Giant jest w jakiś sensowny sposób upgrade-owalny? Jak będę chciał np. zmienić przerzutki, amortyzator itd do obecnej ramy?

Napisano

to może inaczej, czego szukać w tej cenie? powiedzmy max do 1300 zł, wolałbym żeby to nie był Kross, nie jestem przekonany do tej marki, a poza tym każdy tym teraz jeździ. Jeśli jednak WARTO, to jaki model?

Napisano

v-brake mi wystarczy w pełni, nie sądzę żebym kiedyś chciał mocować tarczówki. Rozumiem że nie ma problemu jakbym chciał np. zmienić w przyszłości przerzutki na klasę wyższe, hamulce, tego typu rzeczy...

Napisano

Na początku każdy tak mówi, a później płacze ... oprócz hamulców tarczowych możesz do niego założyć co chcesz, napęd XTR czy amortyzator FOX byle nie miał poszerzanej rury sterowej ...

Napisano

ok wziąłem tego GIANTA.

BARDZO DZIĘKUJĘ wszystkim za podpowiedzi.

@Rulez: jak się okazuje, ten Giant ma podobno możliwość zamontowania tarczówek na tył i przód, pan w sklepie mówił, że trzeba tylko wymienić piasty.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...