Skocz do zawartości

[łańcuch]przeskakuje

niutek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Mam problem z przeskakiwaniem łańcucha.Kupilem łańcuch xtr 9rzędowy,kasete xt 9rzedową dobrałem długość według starego łańcucha i przeskakuje tylko gdy z przodu duży blat (44)a ztyłu małe zębatki (11-17)tak że nie da się jechać.Pojechałem do serwisu,wyregulowali przerzutki,skrócili łańcuch o trzy ogniwa,sprzwdzali kazde ogniwo czy nie są zbyt ciasne,a łańcuch dalej przeskakuje.Wszystko robili na moich oczach i zero efektu.Dodam jeszcze że korba to slx fcm-660 z przebiegiem 3kkm,a łańcuch skacze po kasecie żeby nie było wątpliwości.Czy ktoś z Was miał taki przypadek?

• Mod Team
Napisano

A kaseta i łancuch są nowe?? Skoro skacze ewidentnie jest coś zużyte. Dodaj zdjęcia kasety, ale wyraźne. Lańcucha sie nie dobiera pod długość stereo bo wiadomo ze stary sie naciąga ... :P Jak sie to robi było o tym sporo razy.

Napisano

daj łańcuchowi troche się ułożyć - pojeździj troche na innych przełozeniach

albo się przyjmie albo musisz kasete wymienic

Napisano

Jeżeli po ok 100 km nie przestanie ci przeskakiwać to znaczy że łańcuch nie ułoży się w stosunku do kasety i należy zmienić kasetę. Zresztą szkoda nowego łańcucha na zużytą kasetę, możliwe także że tylko jedna zębatka kasety będzie zużyta wówczas pomoże jej wymiana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...