McWolf Napisano 11 Października 2011 Napisano 11 Października 2011 Jak juz jestes w UK to poluj na ramy w sklepach, a nie na aukcjach i ofertach, gdzie przewaznie ludzie pozbywaja sie czesci z ktorymi mieli klopoty... Czesto male angielskie sklepy wystawiaja fajne lezaki serwisowe za 1/3 normalnej ceny takiej ramy. In plus - nowsza rocznikowo rama, nigdy nie smigana i z pelna gwarancja... Sam kupilem w tan sposob juz kilka ram, dwie zostawilem dla siebie, trzy poszly na allegro z 2x przebiciem na cenie, a ostatnie dwie poszly do znajomych... Juz 2 lata pod rzad w tym sklepie w okolicy listopada i grudnia pojawialo sie kilkadziesiat fajnych ram glownie specialized, santa cruz i GT w cenach od 299 GPB za 2 letnie fulle z RP23... Jest znacznie wiecej takich sklepow i podobnych ofert, szukaj bo warto... BTW, tutaj caly rower 1000 funtow w dol http://www.bikescene.co.uk/Specialized-Epic-M5-Expert-3037-0-0.html
Pichu Napisano 11 Października 2011 Autor Napisano 11 Października 2011 Dzięki, będe miał oko na ten sklepik
Lenar Napisano 11 Października 2011 Napisano 11 Października 2011 Tutaj masz fajną ramkę. Chyba ktoś ją niedawno wrzucił. Podobno nowa... Gratis dostajesz zacisk sztycy, suport octalink, przerzutkę przednia Deore, oraz stery FSA. Można powiedzieć że okazja. http://allegro.pl/rama-gt-marathon-sport-i-drive-i1859991985.html Cztero-zawias, a rower na niej kosztował prawie 5 kafli... Niżej rowerek na tej ramce http://content1.giantnerd.com/media/catalog/product/cache/1/zoom_image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/2/1/215-151-2009-12907-side.jpg
McWolf Napisano 12 Października 2011 Napisano 12 Października 2011 GT ma jedyne w swoim rodzaju zawieszenie, ale z pewnoscia nie jest to 4ro zawias... Jest to jednozawiasowka, troche inna niz wiekszosc, ale wciaz jeden zawias... BTW, chlopak mieszka teraz w UK, wiec kupowanie na allegro mija sie z celem...
Pichu Napisano 15 Października 2011 Autor Napisano 15 Października 2011 Rower przeszedł mały upgrade. Dostał nowy krótszy suport (BB-UN54 Deore LX 68x113mm) bo stary był zbyt długi (118) i linia łańcucha była nieprawidłowa i ciągle spadał mi gdy zrzucałem na najmniejszy blat z przodu i dodatkowo klinował się pomiędzy korbą a suportem (praktycznie po każdej jeździe miałem ubabrane smarem ręce..) Teraz tego problemu już nie mam. Kupiłem też pedały spd PD-M520 takie same jak we wcześniejszych moich rowerach (sprawdzona tania konstrukcja). Na tył doszła też lampka Smart Superflash (w wersji poziomej) bo jeżdżę wcześnie rano (5) i kierowcy trąbili na mnie gdy nie bylem oswietlony. Aktualne zdjęcie poniżej. No i nadal szukam okazji jeżeli chodzi o ramkę ale póki co nic ciekawego nie znalazłem w dobrej cenie. Zakupiłem tez kompletny zestaw narzędzi w halfordsie za 30 fuintów i musze przyznać, że jak za tę cene to jest on naprawde przyzwoitej jakości, (narzędzia to nie tzw jednorazówki - link) no i oczywiście pompkę do amorka i zwykłą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.