Forum rowerowe

• Jesteśmyna

[wyprawa] KATOWICE - WISŁA

47 odpowiedzi w tym temacie

#41 biker90

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 368 postów

Napisano 18 wrzesień 2011 - 20:34

Nie wiem komu przekłamuje licznik <_< Z resztą nieważne ile czy 55 czy 60km z tego Chorzowa jest :icon_exclaim: -> ważne ze daleko mamy. JA mam najkrótszą drogą 45km do Pszczyny :icon_mrgreen:

Użytkownik biker90 edytował ten post 18 wrzesień 2011 - 20:35

Rowery

• admin

#42 terrago

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 71 postów
  • Imię:Miłosz

Napisano 20 wrzesień 2011 - 22:11

Barney: pamiętaj, że korba T42 to podobno napęd dla dzieci i nie jest na nim łatwo jeździć (zwłaszcza przy takiej ilości przełożeń). Z drugiej strony od czasów Wisły jest już chyba niewielki postęp. Swego czasu (przed wakacjami) doznałem bardzo dotkliwej porażki od jednaj z Pan z tegoż forum (nie ważne o kogo chodzi). Ostatnio miałem możliwość zrehabilitowania się w towarzystwie równie miłej i sympatycznej policjantki z patrolu rowerowego na wypasionej Meridce (klasa sprzętu LX/XT). Trochę ją przegoniłem na górce z Pszczyny do Żor. Muszę przyznać, że gdyby przyłapała mnie na piciu bliżej nie określonych trunków na ławeczce w parku, to chyba (o ile zmysł koordynacji ruchowej by mi na to pozwolił) nie miałbym większych problemów z ucieczką :)

Innymi słowy od czasów wspomnianej wcześniej Wisełki jest niewielki progress, zaś regularny trening "w firmie z żółtym logo" też daje całkiem niezłe efekty. Z drugiej strony teraz, gdybym miał możliwość jechać do Wisły na rowerze, tudzież zapakować go w pociąg i poszusować trochę w terenie, to chyba wolałbym to drugie rozwiązanie :rolleyes::)
MTB baby / im mniej włosów, tym mniejszy opór powietrza :)

#43 biker90

Maniak

• Użytkownik
  • 368 postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 07:05

A to ty jesteś z tempem spacerowym :o Teraz przynajmniej wiem o kogo chodzi i o kim mówił Wojtek :icon_mrgreen:

#44 terrago

Amator

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 12:40

Słusznie kolego! Gdzie mi tam do Was - młodocianych, doświadczonych bikerów :)

#45 biker90

Maniak

• Użytkownik
  • 368 postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 13:43

A co ma wiek do tego jak jeździsz :icon_question: To nie ma znaczenia ile lat się ma tylko jaką się ma kondycje <_<

Rowery

• admin

#46 terrago

Amator

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 23 wrzesień 2011 - 11:02

oj tam, oj tam, na Salmopol jeszcze wyjadę :)

#47 biker90

Maniak

• Użytkownik
  • 368 postów

Napisano 23 wrzesień 2011 - 13:49

Jakoś powątpiewam w to :mellow: Zależy jeszcze czy asfaltem czy szlakiem, ale i tak wątpię ...

#48 Irek34

Świeżak

• Użytkownik
  • 8 postów
  • Imię:Irek

Napisano 02 październik 2011 - 12:54

Witam to jest mój pierwszy post na tym forum ale coś napiszę bo ostatnio trochę jeżdżę tu i tam.I teraz do tematu przełęczy Salmopolskiej to wczoraj ją zaliczyłem co prawda w dziwny sposób bo z Katowic do Wapienicy jechałem rowerkiem potem, zółty szlak na Szyndzielnię i dalej czerwonym aż do przełęczy, co do trasy to z góry piszę pierwszy raz w górach rowerem część pchałem tam gdzie się dało jechałem.Co do zjazdu to zjeżdżałem do Szczyrku i potem do Bielska, kiedyś raz zjeżdżałem do Wisły i teraz się zastanawiam z której strony będzie mi lepiej wjeżdżać ale to w przyszłym roku.