Forum rowerowe

• Jesteśmyna

Wrażenia po Olsztynie.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
41 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bikercwa

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 91 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 13 wrzesień 2009 - 20:14

Jak tam podobała się skandia w Olsztynie. Mi zajefajnie.

Rowery

• admin

#2 lukas_t1

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 1084 postów
  • Imię:Lukasz

Napisano 13 wrzesień 2009 - 21:24

fajna trasa, dobrze ze popadalo, nie bylo przynajmniej piachu zbyt duzo
jedyne do czego mozna sie przyczepic to pały ktore nie pozwalaly rozgrzewac sie na drogach publicznych ;/

light-bike.eu

#3 strzala4

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 142 postów

Napisano 13 wrzesień 2009 - 21:48

gdyby nie zimna kiełbasa i kiepski bufet na meci oraz fakt ze nie dostałem t-shirtu było by wszystko idealnie:)
W koncu pudło:)
Dzieki za współpracę

#4 krisbi

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 2 postów
  • Imię:krzysiek

Napisano 13 wrzesień 2009 - 23:16

ja szykowalem sie na olsztyn i wkonicu niedotarlem.jestem bardzo ciekawy relacji bo w gdanisku bylo super.
za tydzien jest mtb tropy w gdyni napewno bende. w 4 edycj skandj w gdanisku udalo mi sie zajac 19 mjejsce w kategorj m3 a byl to muj pierwszy w rzyciu maraton,coprawda na dystansie mini ale itak numer startowy wisi na honorowym miejscu

#5 abanach

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 1 postów
  • Imię:Adrian

Napisano 14 wrzesień 2009 - 06:43

Mi też się bardzo podobało. Wprawdzie wynik nie jest zbyt dużym osiągnięciem-160 w generalce mini i 27 w M1 ale jak na debiut mi wystarcza :) Trasa fajna jednakże(przynajmniej w moim przypadku) dało się odczuć problemy spowodowane piachem. Pierwszą pętlę poleciałem czysto, na drugiej miałem już zapiaszczone przednie zębatki i przerzutkę. Przez to miałem duże straty-niektóre cięższe podjazdy musiałem brać na trójce z przodu a na szczycie dopiero schodziło mi na dwójkę i nie mogłem wbić trójki :) Gdyby nie ten piach w przerzutce byłoby o kilka(naście) miejsc wyżej bo straciłem nieco ponad 5 minut. Ale dobrze jest-liczy się zabawa. W przyszłym roku jeśli będzie runda w Olsztynie też jadę :)

Użytkownik abanach edytował ten post 14 wrzesień 2009 - 06:45

Rowery

• admin

#6 strzala4

Pro

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 14 wrzesień 2009 - 06:55

Gdyby nie błotko to trasa byłaby nudna :) Ja 3 w M1 i 21 w Open na mini

#7 AdamRadpak

Świeżak

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 14 wrzesień 2009 - 07:07

Wyświetl postUżytkownik strzala4 dnia 13 wrzesień 2009 - 21:48 napisał

gdyby nie zimna kiełbasa i kiepski bufet na meci oraz fakt ze nie dostałem t-shirtu było by wszystko idealnie:)
W koncu pudło:)
Dzieki za współpracę
Ja też na którejś z edycji nie dostałem kuszulki i na nastepnej poprosiłem w biurze i dostałem. Organizatorzy są super i napewno Ci dadzą "zaległą" koszulkę.
Skandia "186"

#8 eweret

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 5 postów

Napisano 14 wrzesień 2009 - 08:13

Dla mnie super! Trasa akurat na moje możliwości, chociaż żałuję, że pojechałem na Mini a nie ma Medio. Byłem 34ty na 63 w M3 i 133 na 271 w open - a był to mój trzeci maraton - pierwszy 7 lat temu, drugi 2 lata temu hehe. Więc jestem zadowolony i zaczynam łapać ostrego bakcyla. Generalnie wszystko mi sie podobało oprócz bufetów - na Mini miały być dwa a tak naprawdę to był jeden. Na tych dwóch innych maratonach bufety były robione w takim miejscu, że naturalnie było się tam zatrzymać i coś przegryźć - w Olsztynie wyglądało to bardziej jak punkt czerpania wody w biegu i jakoś tak dziwnie było mi tam stanąć, więc pognałem dalej nawet bez napełnienia bidonu... Ale poza tym super - organizacja git, duża frekwencja, fajna atmosfera no i ten pobyt w Spa, który wygrałem :) . Do zobaczenia w Kwidzynie!

#9 LRBUKOWSKI

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 163 postów
  • Imię:LECH

Napisano 14 wrzesień 2009 - 09:48

Wyświetl postUżytkownik AdamRadpak dnia 14 wrzesień 2009 - 07:07 napisał

Ja też na którejś z edycji nie dostałem kuszulki i na nastepnej poprosiłem w biurze i dostałem. Organizatorzy są super i napewno Ci dadzą "zaległą" koszulkę.
Obawiam sie Adamie że nie zawsze są tacy super w tym temacie. W gdańsku b yłem pierwszą osoba dla której zabrakło koszulek z Gdańska bo organizator nie prfzewidział frekfencji i dawali resztki z poprzednich maratonów.Ale my z dziecmi bylismy na wszystkich edycjach i zależało nam na komplecie. Pan lang osobiscie mnie przepraszał za zaistniałą sytuację ale nic w tej sprawie nie zrobił. Pisałem do Langtimu maila w sprawie tych koszulek ale ktoś odpowiedzialny za odpisywanie na maile napisał mi że sie skończyły i basta , nie dorobią. Że poan lang może wymysli jakąś nagrode piocieszenia , ale mnie to nie interesuje , zbieram komplet koszulek a nie coś na otarcie łez. W Olsztynie nikt sie nie zająkną w tej sprawie, koszulek nie mam nadal.

#10 Molus

Świeżak

• Użytkownik
  • 35 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 14 wrzesień 2009 - 12:00

Wyświetl postUżytkownik LRBUKOWSKI dnia 14 wrzesień 2009 - 09:48 napisał

Obawiam sie Adamie że nie zawsze są tacy super w tym temacie. W gdańsku b yłem pierwszą osoba dla której zabrakło koszulek z Gdańska bo organizator nie prfzewidział frekfencji i dawali resztki z poprzednich maratonów.Ale my z dziecmi bylismy na wszystkich edycjach i zależało nam na komplecie. Pan lang osobiscie mnie przepraszał za zaistniałą sytuację ale nic w tej sprawie nie zrobił. Pisałem do Langtimu maila w sprawie tych koszulek ale ktoś odpowiedzialny za odpisywanie na maile napisał mi że sie skończyły i basta , nie dorobią. Że poan lang może wymysli jakąś nagrode piocieszenia , ale mnie to nie interesuje , zbieram komplet koszulek a nie coś na otarcie łez. W Olsztynie nikt sie nie zająkną w tej sprawie, koszulek nie mam nadal.

Mogę jedną koszulke z Gdańska odstąpić (nawet nie rozpakowana), oczywiście za darmoszkę.
Z każdej edycji posiadam dwie sztuki <_< .
Pozdrawiam
Tomek

Skandia 133
Mazovia 2000

#11 LRBUKOWSKI

Pro

• Użytkownik
  • 163 postów
  • Imię:LECH

Napisano 14 wrzesień 2009 - 12:39

Wyświetl postUżytkownik Molus dnia 14 wrzesień 2009 - 12:00 napisał

Mogę jedną koszulke z Gdańska odstąpić (nawet nie rozpakowana), oczywiście za darmoszkę.
Z każdej edycji posiadam dwie sztuki <_< .

Super
bardzo dziekuję. Z przyjemnością skorzystam. Ja mam nadwyżkę koszulek z Nałęczowa, też zapakowanych. Jeżeli możesz to zabierz tę koszulke do Kwydzinia. nasze numery 103, 104, 2401, 2448 Czerwony opel astra z łodzi. 104 powinien byc na starcie w 2 sektorze.

#12 Molus

Świeżak

• Użytkownik
  • 35 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 14 wrzesień 2009 - 13:08

Wyświetl postUżytkownik LRBUKOWSKI dnia 14 wrzesień 2009 - 12:39 napisał

Super
bardzo dziekuję. Z przyjemnością skorzystam. Ja mam nadwyżkę koszulek z Nałęczowa, też zapakowanych. Jeżeli możesz to zabierz tę koszulke do Kwydzinia. nasze numery 103, 104, 2401, 2448 Czerwony opel astra z łodzi. 104 powinien byc na starcie w 2 sektorze.

Zabiorę koszulkę do Kwidzynia. Mnie pewnie będzie łatwiej odnaleźć (czarno-czerwony strój Radpaku Włocławek <_< , sektor I)
Będę ją miał przy sobie na starcie.
Pozdrawiam
Tomek

Skandia 133
Mazovia 2000

#13 Sławek

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 419 postów

Napisano 14 wrzesień 2009 - 13:37

Mi się też podobało, trasa trochę za płaska i przede wszystkim mordercze tempo czołówki. Umęczyli mnie strasznie i w połowie 4 kółka odpadłem od grupy, doczłapałem się jakoś do mety Grand Fondo na 6msc open i 3 M2.

#14 Bikercwa

Amator

• Użytkownik
  • 91 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 14 wrzesień 2009 - 17:06

Cytat

fajna trasa, dobrze ze popadalo, nie bylo przynajmniej piachu zbyt duzo
Przecież nie padało. Fakt było dużo błota, co było upierdliwe ale dałem rade. Czas 2:07:36, Średnia 22,6km/h, Dystans:Mini

W kwidzyniu jeśli nie będzie mokro planuję pobić swoją średnią.

#15 Emo

Amator

• Użytkownik
  • 55 postów
  • Imię:Monika

Napisano 14 wrzesień 2009 - 17:42

:thumbsup: Jak dla mnie - BOMBA !
Jechałam MEDIO: 72km / 3h28min, III miejsce w K-3. Chciałam poprawić się po Gdańsku gdzie poszło mi fatalnie.
I w Olsztynie udało mi się to.
Jadę na Skandię zawsze dla siebie, ale czasem tak najdzie mnie refleksja nt nagród i wtedy ... aż szkoda pisać.
Jest FATALNIE i tyle :)
Do zobaczenia w Kwidzynie !
KSR

Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła.

#16 Sławek

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 419 postów

Napisano 14 wrzesień 2009 - 17:51

Wyświetl postUżytkownik Emo dnia 14 wrzesień 2009 - 17:42 napisał

Jadę na Skandię zawsze dla siebie, ale czasem tak najdzie mnie refleksja nt nagród i wtedy ... aż szkoda pisać.
Jest FATALNIE i tyle :thumbsup:

W zeszłym roku były jeszcze nagrody finansowe. A teraz ? ... szkoda pisać ... Zdecydowanie czuć "kryzys" :)

#17 bikerbielsko

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 4 postów

Napisano 15 wrzesień 2009 - 22:28

a ja bardzo chciałbym podziękować zawodnikowi z numerem 1096, dzięki któremu straciłem swoje dobre miejsce w wynikach, musiałem się wycofać i jestem uziemiony od roweru do 2 tygodni... Kolega z tego numeru ładnie we mnie wjechał przy wyprzedzaniu, nie zważając na nic, przez co moja łydka została niezbyt miło potraktowana pedałem z taką siłą, że nie byłem w stanie kontynuować jazdy dalej...

#18 strzala4

Pro

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 16 wrzesień 2009 - 07:03

Bywa. Taki sport. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia <_< P.S ma ktoś fotki ?

#19 Emo

Amator

• Użytkownik
  • 55 postów
  • Imię:Monika

Napisano 17 wrzesień 2009 - 08:38

To fatalnie, życzę szybkiego powrotu do zdrowia !

A tak a'propo's: zastanawia mnie jedna sprawa - wiem, że jedździmy fair pley, zawodnik słabszy ustępuje szybszemu, silniejszemu -
ALE czy jak jadę szeroką drogą szutrową po lewej stronie, gdzie jest "ciut" mniej piasku niż po prawej i słyszę jak ktoś z tyłu się wydziera: "moja lewa, moja lewa" to czy powinnam zjechać ustąpić mu miejsca ???? Zjechałam, straciłam trochę, ale potem tak się wkurzyłam, że gościu został w tyle sporo minut za mną !
Pozdr.

Użytkownik Emo edytował ten post 17 wrzesień 2009 - 08:40

KSR

Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła.

#20 Cypriano

Amator

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 17 wrzesień 2009 - 13:58

bikerbielsko, niestety wszędzie zdarzają się tacy, którym się wydaje że są pro, a wyobraźni zero i umiejętności przeciętne. Życzę zdrowia.

Co więcej uważam, że sprawcy tego typu wypadków powinni dostawać jakieś karne minuty gratis.
W mojej bardzo krótkiej karierze maratońskiej (2 starty) widziałem już dość sporo przypadków gdzie jeden, czy drugi baran na siłę się przepycha między ludźmi i oczywiście kończy się to glebą jego i kilku osób w otoczeniu.

emo, w takim przypadku ja bym nie zjechał - jest lepszy to poradzi sobie na trudniejszym podłożu. Do tego właśnie utrzymanie stałego toru jazdy jest najbardziej pomocne dla wyprzedzającego.
Jazda fair OK, ale bez przesady, nie będę wjeżdżał w krzaczory, bo jakiś wannabe pro się wydziera.

pozdrawiam
Cypriano