[rower] giant yukon fx 3
Napisano 15 grudzień 2008 - 00:00
Rowery
Napisano 15 grudzień 2008 - 00:46
Napisano 15 grudzień 2008 - 03:24
Napisano 15 grudzień 2008 - 03:51
Napisano 26 grudzień 2008 - 20:57
Pozdrawiam
Rowery
Napisano 26 grudzień 2008 - 22:33
Napisano 27 grudzień 2008 - 10:57
Napisano 27 styczeń 2009 - 20:53
własnie rozmieniłem 1000 km na FX3. szkoda , ze z tego tylko ok. 250 km w terenie. trudno , taka pora roku. wrazenia jak najbardziej pozytywne. jak pisałem na poczatku jest to mój pierwszy full. jak narazie zmian wiekszych nie wprowadzałem oprócz tych , o których wspomniałem w pierwszym poscie. no moze poza skróceniem rury sterowej dzieki czemu pozbyłem sie równiez denerwujących mnie tulejek dystansowych (ok 7 cm rury-dokładnie nie mierzyłem). dodatkowo pozbyłem sie osłony szprych zza kasety. realna waga 15,4 kg (z dzwonkiem i przednim błotnikiem typu płetwa ale bez licznika). zmiany planowane na przyszłość ? blizsze: wymiana siodła na selle trans am xc (chyba tak sie nazywa) i opon na hutchison bulldog . byc moze jakiś licznik sigmy, żeby sie z gpsem nie meczyc . w tej cenie (ok 2k pln) mozna smiało poleciśc do turystyki, taplania sie w błocie , walki na kamieniach i korzeniach a i pewnie nie jeden maraton mozna pyknąć (oczywiście nei w pierwszej 10-ce). jak mi sie coś jeszcze przypomni to napisze. pozdrower
Napisano 16 kwiecień 2009 - 07:57
Napisano 22 kwiecień 2009 - 22:21
Napisano 28 kwiecień 2009 - 00:47
1) ile mozna mu wsadzic skoku z przodu, czy np 130 mm zmieni mu geometrie na "do dupy" ? w sumie to chcialbym tam wsadzic tore z all travel wiec nie ma problemu z ew. zmiana skoku.
2) czy zawieszenie nei jest takie, że albo ladnie wybiera i niemilosiernie pompuje albo nie pompuje ale wybierze dopiero konkretną dziure ?
Napisano 28 kwiecień 2009 - 22:02
Napisano 28 kwiecień 2009 - 22:28
Użytkownik tenjin dnia 28.04.2009, 01:47 napisał
1) ile mozna mu wsadzic skoku z przodu, czy np 130 mm zmieni mu geometrie na "do dupy" ? w sumie to chcialbym tam wsadzic tore z all travel wiec nie ma problemu z ew. zmiana skoku.
2) czy zawieszenie nei jest takie, że albo ladnie wybiera i niemilosiernie pompuje albo nie pompuje ale wybierze dopiero konkretną dziure ?
zawieszenie takiego roweru będzie działać albo albo - jeśli zastosujesz amora tylnego w najprostrzej wersji czyli bez platformy czy blokady. jeśli oczekujesz od tego roweru reakcji sztywniaka to na pewno się przeliczysz.
Napisano 13 maj 2009 - 10:26
Czy jest w ogólę taka możliwość, czy lepiej kupic najtańszą wersję i sprzedać graty odzyskując część kosztów?
Jak wygląda sprawa g=warancji? Czy jest ona udzielana na samą ramę czy na komplet (rower)?
Napisano 13 maj 2009 - 10:37
w gwarancji jest informacja: "w przypadku zmiany wyposażenia roweru w stosunku do specyfikacji fabrycznej gwarancja traci moc." oznacza to że praktycznie wymiana wszystkich znaczących elementow (gdybam że obejmuje to amor tylny, przedni, być może kokpit, sztycę) spowoduje utratę gwarancji. a nawet jeśli bedziesz ją miał to u gianta gwarancja to kicha. oczywiscie u gianta polska.
Napisano 13 maj 2009 - 12:42
Napisano 13 maj 2009 - 15:24
Jeżeli już to zakładam wymianę amortyzatora przód, kokpitu, kompletnego napędu plus kół (jeżeli miałbym swoje pod tarcze przygotowane).
Resztę klamotów - na sprzedaż - a więc kilka złotych odzyskanych.
Inna sprawa - rower jest, nie ma co tu dużo gadać - klamotem. Na czym najszybciej można zbić wagę? Koła? Chodzi mi konkretnie o ten model, a nie o ogół.
Gdy, proszę Ciebie o świeżą i subiektywną ocenę tej ramy (o nią najbardziej mi chodzi) - jak się jeździ, jak z podjeżdżaniem, zjeżdżaniem, zakrętami, ogólnie, zrecenzuj jak możesz cały rowerek pod kątem użytkowym
Będę niezmiernie wdzięczny
Napisano 13 maj 2009 - 15:50
kupiłem kiedyś gianta warpa, wówczas był to rower z kategorii extreme w tej firmie. rama jak i cały rower wyglądały bardzo solidnie, rama bez żadnych udziwnień, odchudzań i cudów. była eksploatowany bardzo turystyczne bo ja żadnych grawitacyjnych zapędów nie mam. i co? przedni trójkąt spruł mi się w kilku miejscach a wahacz wymieniałem trzy razy....
rozpatrywanie gwarancji w giancie to parodia. zbywanie klienta, chamskie podejście. zdecydowanie nie polecam.
Napisano 13 maj 2009 - 20:33
lakier nawet, nawet. nie ma wiekszych zastrzeżeń.waga ze sterami , damperem , supportem, sztycą i zaciskiem ok 3400 g. do scigania raczej sie nie nadaje ale do zaawansowanej turystyki wydaje sie byc idealny mającna uwadze jego cene. z czasem wymieni sie zajeżdzone szpeje na lepszej jakości i możez czasem bedzie z niego rumak wysokiej klasy