Forum rowerowe

• Jesteśmyna

* * * * * 2 głosy

Cube Exclusive Club

958 odpowiedzi w tym temacie

#941 daro77

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 10
  • 332 postów

Napisano 15 maj 2012 - 13:12

Wyświetl postUżytkownik MrMacko06 dnia 14 maj 2012 - 17:41 napisał

Wkładają je do tegorocznych reactionów.. Je znajdziesz tylko w tegorocznym Reaction SLT w reszcie wersji jest MA 1.0

Super :) To może wiesz co to za koła 1.0 ?

Użytkownik daro77 edytował ten post 15 maj 2012 - 13:13

Rowery

• admin

#942 Techniq

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 1 postów

Napisano 15 maj 2012 - 16:10

Puchar Polski ĹťerkĂłw 05.05.2012 r. - Elita meĹźczyzn - YouTube

Takie coś dla Kubusia to zagrożenie?(Acid na reconie)

#943 qubus

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 6 postów

Napisano 16 maj 2012 - 21:39

tak na koniec dnia

Załączone pliki

#944 JeruTheDamaja

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 3
  • 47 postów
  • Imię:Rafał
Garaż Rower

Napisano 16 maj 2012 - 21:40

Dobrze, że wszyscy kaski mieli :woot:

#945 maxx78

Świeżak

• Użytkownik
  • 33 postów
  • Imię:Maciej
Garaż Rower

Napisano 17 maj 2012 - 17:50

koledzy mam do was pytanie bo mam zamiar wystartowac w Family Cup obowiązkiem jest posiadanie kasku . Trocszkę czytałem ale co z doświadczenia mozna polecić do jazdy w miście/teren raczej lekki 50/50. Cena do 150 zł a dynie mam raczej normalnych rozmiarow jak na faceta 34 L.Na co zwórcić uwagę .

Rowery

• admin

#946 karpik75

Pro

• Użytkownik
  • 154 postów
  • Imię:Marcin
Garaż Rower

Napisano 17 maj 2012 - 18:07

maxx78, ja jeżdżę w takim http://www.cratoni.d...mr/c-smart.html kosztował trochę więcej niż przewiduje Twój budżet bo ok 200,- Uważam że warto było. Kask jest wygodny, lekki i w moim stylu (nie błyszczy się - choć pewnie są tacy co lubią ów połysk;) ), ma siateczkę i daszek. Stosunek ceny do jakości jak dla mnie super.

Użytkownik karpik75 edytował ten post 17 maj 2012 - 18:07

#947 maxx78

Świeżak

• Użytkownik
  • 33 postów
Garaż Rower

Napisano 17 maj 2012 - 18:53

Wyświetl postUżytkownik karpik75 dnia 17 maj 2012 - 18:07 napisał

maxx78, ja jeżdżę w takim http://www.cratoni.d...mr/c-smart.html kosztował trochę więcej niż przewiduje Twój budżet bo ok 200,- Uważam że warto było. Kask jest wygodny, lekki i w moim stylu (nie błyszczy się - choć pewnie są tacy co lubią ów połysk;) ), ma siateczkę i daszek. Stosunek ceny do jakości jak dla mnie super.

Karpik75 ale mi się podoba ten kask jest fajny kolorystycznie i nie jest błyszczący a na tym tez mi zależy - gdzie go kupiłeś ?

miałem kupic smart sam evo ale chyba lepiej dopłacic do lepszego kasku

#948 karpik75

Pro

• Użytkownik
  • 154 postów
Garaż Rower

Napisano 17 maj 2012 - 19:10

kupowałem w Ski Team w Katowicach, cena z metki 229,- ale mam 10% na cały asortyment, więc wyszło trochę taniej. Jak jesteś zainteresowany, to podjadę do sklepu i sprawdzę czy jeszcze takie mają, a jak nie to czy mogą ściągnąć. Jak będziesz zainteresowany to dogadamy szczegóły na prv. Już raz chłopakom z forum robiłem zakupy (oczywiście z rabatem), więc czemu by nie zrobić ich po raz kolejny? :)

Użytkownik karpik75 edytował ten post 17 maj 2012 - 19:11

#949 maxx78

Świeżak

• Użytkownik
  • 33 postów
Garaż Rower

Napisano 17 maj 2012 - 19:17

Wyświetl postUżytkownik karpik75 dnia 17 maj 2012 - 19:10 napisał

kupowałem w Ski Team w Katowicach, cena z metki 229,- ale mam 10% na cały asortyment, więc wyszło trochę taniej. Jak jesteś zainteresowany, to podjadę do sklepu i sprawdzę czy jeszcze takie mają, a jak nie to czy mogą ściągnąć. Jak będziesz zainteresowany to dogadamy szczegóły na prv. Już raz chłopakom z forum robiłem zakupy (oczywiście z rabatem), więc czemu by nie zrobić ich po raz kolejny? :)

tak jestem zainteresowany konkretnie

co do ski team to po jakiej kwocie zakupów jest - 15 % ?

daj znac na prv czy mają i za ile

Maciej

#950 karpik75

Pro

• Użytkownik
  • 154 postów
Garaż Rower

Napisano 17 maj 2012 - 19:31

więc wygląda to tak: jak zrobisz zakupy powyżej 5 tyś. dostajesz złotą kartę i masz rabat 10% na cały asortyment (poza rzeczami przecenionymi) i 35% na serwis, aby mieć kartę platynową, a co za tym idzie rabat w wysokości 15% na asortyment i 50% na serwis trzeba zrobić zakupy w kwocie za około 20 tyś. a i tak gwarancji nie masz, bo karta platynowa nie jest przyznawana w sklepie, ale na wniosek kierownika sklepu, który jest wysyłany do Centrali Ski Team, gdzie jest akceptowany lub nie (taką informację uzyskałem w Ski Team w Katowicach). Może i są jakieś inne drogi do platyny, ale ja znam tylko tą. Poza tym, jak dla mnie rabat 10% starcza, choć oczywiście nie pogardziłbym 15% :)

#951 maxx78

Świeżak

• Użytkownik
  • 33 postów
Garaż Rower

Napisano 17 maj 2012 - 19:48

Wyświetl postUżytkownik karpik75 dnia 17 maj 2012 - 19:31 napisał

więc wygląda to tak: jak zrobisz zakupy powyżej 5 tyś. dostajesz złotą kartę i masz rabat 10% na cały asortyment (poza rzeczami przecenionymi) i 35% na serwis, aby mieć kartę platynową, a co za tym idzie rabat w wysokości 15% na asortyment i 50% na serwis trzeba zrobić zakupy w kwocie za około 20 tyś. a i tak gwarancji nie masz, bo karta platynowa nie jest przyznawana w sklepie, ale na wniosek kierownika sklepu, który jest wysyłany do Centrali Ski Team, gdzie jest akceptowany lub nie (taką informację uzyskałem w Ski Team w Katowicach). Może i są jakieś inne drogi do platyny, ale ja znam tylko tą. Poza tym, jak dla mnie rabat 10% starcza, choć oczywiście nie pogardziłbym 15% :)

zróbmy tak

jutro sprawwdzę w jakiej cenie i czy wogóle moge dostać go w Siedlcach jeżeli nie to zamówimy w katowicach :)

#952 karpik75

Pro

• Użytkownik
  • 154 postów
Garaż Rower

Napisano 17 maj 2012 - 20:07

no problem, będę czekał na info na prv

#953 Arturos

Świeżak

• Użytkownik
  • 32 postów
  • Imię:Artur

Napisano 18 maj 2012 - 14:37

Jako, że po ostatnim OTB wygięło mi się siodełko to mam pytanie. Czy orientujecie się czy takie siodełko jak z tego modelu:

CUBE Ltd Race grey metal blue

można gdzieś dostać?

#954 karpik75

Pro

• Użytkownik
  • 154 postów
Garaż Rower

Napisano 18 maj 2012 - 15:19

Nie bedzie łatwo. Zadzwoń do Ski Team (22 846 57 87) i pogadaj, może będą mogli ściągnąć lub skontaktuj się z samym Cube przez formularz http://www.cube.eu/pl/service/contact/ . Powodzenia

#955 GhOsTwrc

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 195 postów
  • Imię:Łukasz
Garaż Rower

Napisano 18 maj 2012 - 15:45

Kilka dni temu reklamowałem siodło z mojego LTD Race 2011 white metal green. Było to siodło Ready For Race . Niestety już nie posiadali takowego siodla i dali mi Selle Italia X1 . Ale twój model jest 2012 więc jest szansa , że dostaniesz takie siodło;)

#956 GIZIU

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 98 postów
Garaż Rower

Napisano wczoraj, 09:33

Ja sobie kupiłem X1 na allegro.
Dołączona grafika

#957 maxx78

Świeżak

• Użytkownik
  • 33 postów
Garaż Rower

Napisano wczoraj, 20:23

koledzy mam do was pytanie. Dzis wsiadłem na rower Gt na którym były założone mniej więcej takie opony :

Allegro

Wrażenia miałem takie że co prawda to były 2.1 ale prowadziły się o niebo łatwiej niz moje smart samy 2.25. I gdyby nie to że rower górski wygląda na nich jak duży BMX to pewnie bym się na nie skusił.Tak naprawdę po 400 km moje smart samy 2.25 zaczynają mi ciążyć. \

Jeżdzę głownie w mieście - dojazdy do pracy czyli kostka brukowa,chodniki,krawężniki asfalt czyli taka miejska dzungla - to jest jakieś 70 % bo od czasu do czasu wypady na sfalt poza miasto aby gdzieś dojechać w teren.

Jazda w terenie ogranicza się do ścieżek w lesie oraz gruntowych polnych oraz lekkie wertepy. Wiem ze nie ma idealnej opony do wszystkiego ale szukam czegoś co jest bardziej na asfalt niż w teren

Co oczekuje od opony :

- szybkości
- niskich oporów toczenia
- możliwości wjechania w lekki teren ale żeby nie od razu łapć kapcie przez przebicia

Czego nie oczekuję od opony :

- nie interesuje mnie żadna jazda typu : błoto , piach , czy moke nawieszchnie bo jak jest mokro to poprostu jade wolno ;) a jazda w piachu to żadna przyjemność
- opona może mieć większą ścieralność czyli wystarczy mi na 1 sezon (jakies 1000 - 1500 km)

naczytałem się cała masę i wybrałem :

- smart sam 2.1 zwijana - nie wiem czy jest sens dopłacać do evo
- continental race king 2.2 supersonic - wiele dobrego czytałem
- racing rafl 2.1 zwijana to samo co wyżej warto dodać do evo ?
- noby nic 2.0 - też duzo dobrego się naczytalem

no i opona która mnie najbardziej intryguje

Allegro

mam też pytanie . Mam kola alex ZX24 . Opony mają oznaczenia tubles ready, UST i tego typu jak to się gryzie i jak to się przekłada na praktykę.

Dzieki za pomoc

#958 GhOsTwrc

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 195 postów
  • Imię:Łukasz
Garaż Rower

Napisano wczoraj, 21:41

Ja mam Smart Samy Evo 2.25 waga 590g i 2.1 waga 520g. Uważam , że te opony są najodpowiedniejsza do twojego trybu jazdy . Mają niskie opory toczenia na asfalcie i w terenie i niską ścieralność moja po 3000 km przebiegu ma 50-60% bieżnika . Mowa o oponie tylniej. Ty masz zapewne druciaka , który jest cięższy , Race Kingi też mam 2.0 druciaki 2x600 g . Podobnie jak Smart Samy są szybkie na asfalcie i w terenie. Na smart samach i race kingach z asfaltowej trasy 90 km udało się osiągnąć średnią 29 km/h. Noby nic to jest opona bardziej terenowa niż na asfalt. Jak bym z w/w kupił Race Kingi 2.2 supersonic . Bo jeszcze ich nie miałem

#959 Basiq

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 26
  • 568 postów
Garaż Rower

Napisano wczoraj, 23:08

po tym jak ostatnio z szosy trafiłem na szutry mogę polecić... Geax Easy Rider 1,95 - tyle, że ciężkie 720g - opona typowo na asfalt która na utwardzonym terenie również da sobie radę (przy suchych warunkach oczywiście) - przy znikomej ścieralności (jeśli rocznie robisz 1500 to będziesz ją mieć na parę lat :D ) oraz niskich oporach toczenia :)