Wiem, że tematów o kaskach jest na forum masa. Zakładam nowy żeby pytanie które zadaję nie zniknęło w gąszczu innych postów.
A więc jak w temacie.
Czy forumowicze z miasta Bydgoszczy lub Torunia (albo okolic) wiedzą gdzie można by się udać żeby kask zakupić.
Chodzi o jak największy wybór. W centrum rowerowym w Bydgoszczy byłem ale większość na zamówienie.
Ja przed ewentualnym zakupem chciałbym po przymierzać bo to mój pierwszy kask i nie mam jeszcze rozeznania co najlepiej będzie leżało na mojej głowie.
Oczywiście mam swoje typy, ale w ciemno nie zamierzam kupować bo to w sumie nie małe pieniądze.
Pozdrawiam i czekam na wskazówki.
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 styczeń 2012 - 14:45
Rowery
Napisano 28 styczeń 2012 - 11:25
w takich sklepach jak intersport, go sport w sezonie rowerowym maja dosyc duzy wybór kasków szczegolnie interspot ale musisz sie wstrzymac z tym pewnie do kwietnia, moze koncowka marca
Napisano 30 styczeń 2012 - 07:48
W Toruniu najwięcej będzie chyba na kosynierów kościuszkowski w Lider-Sporcie. Ewentualnie na podgórnej u Kwiatkowskiego.
Napisano 30 styczeń 2012 - 13:08
Bydgoszcz - Centrum rowerowe na Fordońskiej, w Trn na Bema i Sz. Chełmińskiej.
Napisano 31 styczeń 2012 - 00:26
Dzięki za podpowiedzi.
Żeby nie zakładać niepotrzebnie kolejnego tematu.
Ma ktoś może kask MET Veleno - jakie wrażenia z użytkowania? Wiecie czym różni się wersja DIM od SIM.
Żeby nie zakładać niepotrzebnie kolejnego tematu.
Ma ktoś może kask MET Veleno - jakie wrażenia z użytkowania? Wiecie czym różni się wersja DIM od SIM.
Rowery
Napisano 31 styczeń 2012 - 12:26
Ja mam Veleno D z chyba 2008 roku ale co do tych nowych to SIM i DIM są w dwóch wersjach cenowych (pojęcia nie mam czym się różnią) i SIM jest lżejszy od DIM i chyba nawet tańszy. Ja na swoje Veleno nie narzekam, specjalnie lekki nie jest ale spełnia swoje zadanie, a i chyba to byłaby wersja będąca odpowiednikiem DIM bo wagowo do niego podchodzi. No i Veleno ma atrakcyjny wygląd http://www.mazoviamt.../b/COV_6108.jpg