Forum rowerowe

• Jesteśmyna

[kask]Gdzie największy wybór - Bydgoszcz, Toruń

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lothar75

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 20 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 27 styczeń 2012 - 14:45

Wiem, że tematów o kaskach jest na forum masa. Zakładam nowy żeby pytanie które zadaję nie zniknęło w gąszczu innych postów.
A więc jak w temacie.
Czy forumowicze z miasta Bydgoszczy lub Torunia (albo okolic) wiedzą gdzie można by się udać żeby kask zakupić.
Chodzi o jak największy wybór. W centrum rowerowym w Bydgoszczy byłem ale większość na zamówienie.
Ja przed ewentualnym zakupem chciałbym po przymierzać bo to mój pierwszy kask i nie mam jeszcze rozeznania co najlepiej będzie leżało na mojej głowie.
Oczywiście mam swoje typy, ale w ciemno nie zamierzam kupować bo to w sumie nie małe pieniądze.
Pozdrawiam i czekam na wskazówki.

Rowery

• admin

#2 Qamal

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 11
  • 365 postów

Napisano 28 styczeń 2012 - 11:25

w takich sklepach jak intersport, go sport w sezonie rowerowym maja dosyc duzy wybór kasków szczegolnie interspot ale musisz sie wstrzymac z tym pewnie do kwietnia, moze koncowka marca

#3 Sagitt77

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 14
  • 378 postów
  • Imię:Piotr
Garaż Rower

Napisano 30 styczeń 2012 - 07:48

W Toruniu najwięcej będzie chyba na kosynierów kościuszkowski w Lider-Sporcie. Ewentualnie na podgórnej u Kwiatkowskiego.

#4 Saggi

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 22 postów

Napisano 30 styczeń 2012 - 13:08

Bydgoszcz - Centrum rowerowe na Fordońskiej, w Trn na Bema i Sz. Chełmińskiej.

#5 Lothar75

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 20 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 31 styczeń 2012 - 00:26

Dzięki za podpowiedzi.
Żeby nie zakładać niepotrzebnie kolejnego tematu.
Ma ktoś może kask MET Veleno - jakie wrażenia z użytkowania? Wiecie czym różni się wersja DIM od SIM.

Rowery

• admin

#6 ulvgar

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 16
  • 2242 postów
  • Imię:Paweł

Napisano 31 styczeń 2012 - 12:26

Ja mam Veleno D z chyba 2008 roku ale co do tych nowych to SIM i DIM są w dwóch wersjach cenowych (pojęcia nie mam czym się różnią) i SIM jest lżejszy od DIM i chyba nawet tańszy. Ja na swoje Veleno nie narzekam, specjalnie lekki nie jest ale spełnia swoje zadanie, a i chyba to byłaby wersja będąca odpowiednikiem DIM bo wagowo do niego podchodzi. No i Veleno ma atrakcyjny wygląd http://www.mazoviamt.../b/COV_6108.jpg :)