Zastanawiam się nad kupnem tego trenażera:
XTRaBike.pl - NAJtańszy internetowy sklep rowerowy. W ofercie Sigma Sport, Ritchey, Shimano
Czy ktoś widział to coś na żywo? Może miał sposobność wypróbowania?
Wygląda toto gorzej od innych rolek, ale jest tańsze i ma rolki alu. A nuż nie ustępuje jakością i działaniem albo jest lepsze?
Z góry dzięki za info.
M.
[trenażer] 3-rolkowy ROTO
Started By Darmatt, paź 23 2011 09:30
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 październik 2011 - 09:30
Rowery
Napisano 16 listopad 2011 - 21:35
no więc zdecydowałem się na zakup i choć nie mam porównania z innymi trenażerami, to zakupu nie żałuję. Dlaczego?
Słyszę wciąż, że 90% kupujących trenażery, w ogóle ich potem nie używa, bo jest nudno
Na tym rolkowym też jest nudno, ale jak sobie wyobrażam, że mam siedzieć na magnetycznym i po prostu kręcić to sorry, ale też bym wymiękł po 2 dniach
a tak to siedzę sobie na rolkach, kręcę, trochę jednak muszę być skupiony (szczególnie sięgając po bidon lub do licznika) i jest O.K. Powrót na drugi dzień nie jest aż taką bolączką póki co...
Przy prędkości 35-40kmh rolki zaczynają piszczeć ;P trzeba będzie naoliwić.
Już od początku aluminium z rolek osadza się na oponach (mam nadzieję to nie tak, że w kiedyś zeszlifuję je do cna
)
budowa: bardzo prosta, dosłownie konstrukcja cepa
jakość: rolki wydają się solidne. W zasadzie nie wiem za bardzo co w nich miałoby się zepsuć
Słyszę wciąż, że 90% kupujących trenażery, w ogóle ich potem nie używa, bo jest nudno
Na tym rolkowym też jest nudno, ale jak sobie wyobrażam, że mam siedzieć na magnetycznym i po prostu kręcić to sorry, ale też bym wymiękł po 2 dniach
a tak to siedzę sobie na rolkach, kręcę, trochę jednak muszę być skupiony (szczególnie sięgając po bidon lub do licznika) i jest O.K. Powrót na drugi dzień nie jest aż taką bolączką póki co...
Przy prędkości 35-40kmh rolki zaczynają piszczeć ;P trzeba będzie naoliwić.
Już od początku aluminium z rolek osadza się na oponach (mam nadzieję to nie tak, że w kiedyś zeszlifuję je do cna
budowa: bardzo prosta, dosłownie konstrukcja cepa
jakość: rolki wydają się solidne. W zasadzie nie wiem za bardzo co w nich miałoby się zepsuć
Napisano 17 listopad 2011 - 09:58
Err, no nie wiem. Ja tam na swoim zwykłym nigdy nie czułem nudy. Pewnie dlatego, że oglądam filmy, koncerty albo czytam, co na rolkach byłoby pewnym wyzwaniem
Napisano 17 listopad 2011 - 15:16
REGULAMIN 2i
hmm, ja też oglądam filmy itd. z książką póki co nie próbowałem
będę musiał zainstalować mapnik i zobaczę
hmm, ja też oglądam filmy itd. z książką póki co nie próbowałem
Użytkownik ulvgar edytował ten post 19 listopad 2011 - 20:44
Napisano 26 listopad 2011 - 18:14
Na rolkowym alternatywą dla książki mogą być słuchawki z puszczonym audiobookiem w uszach.
Rowery