Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[trenażer] 3-rolkowy ROTO

• Nie możesz odpowiedzieć
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Darmatt

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 71 postów
  • Imię:Matt

Napisano 23 październik 2011 - 09:30

Zastanawiam się nad kupnem tego trenażera:
XTRaBike.pl - NAJtańszy internetowy sklep rowerowy. W ofercie Sigma Sport, Ritchey, Shimano

Czy ktoś widział to coś na żywo? Może miał sposobność wypróbowania?

Wygląda toto gorzej od innych rolek, ale jest tańsze i ma rolki alu. A nuż nie ustępuje jakością i działaniem albo jest lepsze?

Z góry dzięki za info.
M.

Rowery

• admin

#2 Darmatt

Amator

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 16 listopad 2011 - 21:35

no więc zdecydowałem się na zakup i choć nie mam porównania z innymi trenażerami, to zakupu nie żałuję. Dlaczego?

Słyszę wciąż, że 90% kupujących trenażery, w ogóle ich potem nie używa, bo jest nudno ;)
Na tym rolkowym też jest nudno, ale jak sobie wyobrażam, że mam siedzieć na magnetycznym i po prostu kręcić to sorry, ale też bym wymiękł po 2 dniach :P
a tak to siedzę sobie na rolkach, kręcę, trochę jednak muszę być skupiony (szczególnie sięgając po bidon lub do licznika) i jest O.K. Powrót na drugi dzień nie jest aż taką bolączką póki co...

Przy prędkości 35-40kmh rolki zaczynają piszczeć ;P trzeba będzie naoliwić.
Już od początku aluminium z rolek osadza się na oponach (mam nadzieję to nie tak, że w kiedyś zeszlifuję je do cna :P)
budowa: bardzo prosta, dosłownie konstrukcja cepa
jakość: rolki wydają się solidne. W zasadzie nie wiem za bardzo co w nich miałoby się zepsuć

#3 Sol

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 76
  • 1521 postów
Garaż Rower

Napisano 17 listopad 2011 - 09:58

Err, no nie wiem. Ja tam na swoim zwykłym nigdy nie czułem nudy. Pewnie dlatego, że oglądam filmy, koncerty albo czytam, co na rolkach byłoby pewnym wyzwaniem ;)

#4 Darmatt

Amator

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 17 listopad 2011 - 15:16

REGULAMIN 2i

hmm, ja też oglądam filmy itd. z książką póki co nie próbowałem :P będę musiał zainstalować mapnik i zobaczę :P

Użytkownik ulvgar edytował ten post 19 listopad 2011 - 20:44

#5 Franio

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 66
  • 1678 postów
  • Imię:Sebastian

Napisano 26 listopad 2011 - 18:14

Na rolkowym alternatywą dla książki mogą być słuchawki z puszczonym audiobookiem w uszach. ;)

Rowery

• admin