Skocz do zawartości

[Siodełko] Sportourer ZOO Gel Flow

Thor1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Używa ktoś w.w. siodełka ? Ewentualnie X Race Gel Flow. Szukam wygodnego siodła , zamierzam kupić jedno z nich i ciekaw jestem opinii użytkowników.

Napisano

Z tego co wiem , to jest bardzo miękkie , jak sprawdza się na dłuższych dystansach ? Czy jego szerokość (160mm) nie przeszkadza , nie powoduje otarć ? Jeżdżę dystanse 30-100 km i trochę się tego obawiam. Do tej pory używałem siodełek 130- 140mm.

Napisano

ja posiadam X Race jest miękkie i wygodne nie powoduje otarć a otwór anatomiczny odciąża nacisk na "tą" część ciała, zmierz sobie dokładnie rozstaw kości kulszowych i mniej więcej będziesz wiedział jaką szerokość siodełka wybrać, celuj rozstawem kości w środek pagórków siodełka.

Napisano

U mnie sprawdza się na długich dystansach (średnio 100 km) i przy prawie całodziennej jeździe na rowerze (jeżdżę w spodenkach/spodniach z wkładką).

Im szersze, tym wygodniejsze, bo mniejszy jest jednostkowy nacisk.

Dobór wygodnego siodełka jest sprawą dość indywidualną. Najlepszym wyjściem jest po prostu jego realne przymierzenie/sprawdzenie.

Napisano

tobike , czy mógłbyś zmierzyć i podać mi szerokość X Race ? Spotkałem się z przypadkiem , że wymiary na opakowaniu nijak się miały do stanu faktycznego.

Napisano

X Race - najlepsze siodełko. W stosunku jakość,wygoda do ceny nie ma konkurentów. Polecam,odkąd kupiłem rok temu zakończyły się moje poszukiwania siodełkowego graala.

Oczywiście jak ktos jest maniakiem wagi to musi szukać czegos innego. Choc nie jest to jakos bardzo ciezkie siodło.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Testowane na własnej skórze:

Sporturer Garda damskie - git, wygoda, luksus.

Selle Italia XO - super siodełko, wygodne i w sportowej stylistyce.

Specialized BG-3 - wygląd jakby już przestarzały, ale wygoda bdb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...