Thor1 Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 Witam. Używa ktoś w.w. siodełka ? Ewentualnie X Race Gel Flow. Szukam wygodnego siodła , zamierzam kupić jedno z nich i ciekaw jestem opinii użytkowników.
goncian Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 Mam Zoo Gel Flow - jestem bardzo zadowolony i chyba kupię następne do drugiego roweru.
Thor1 Napisano 19 Września 2011 Autor Napisano 19 Września 2011 Z tego co wiem , to jest bardzo miękkie , jak sprawdza się na dłuższych dystansach ? Czy jego szerokość (160mm) nie przeszkadza , nie powoduje otarć ? Jeżdżę dystanse 30-100 km i trochę się tego obawiam. Do tej pory używałem siodełek 130- 140mm.
tobike Napisano 20 Września 2011 Napisano 20 Września 2011 ja posiadam X Race jest miękkie i wygodne nie powoduje otarć a otwór anatomiczny odciąża nacisk na "tą" część ciała, zmierz sobie dokładnie rozstaw kości kulszowych i mniej więcej będziesz wiedział jaką szerokość siodełka wybrać, celuj rozstawem kości w środek pagórków siodełka.
goncian Napisano 20 Września 2011 Napisano 20 Września 2011 U mnie sprawdza się na długich dystansach (średnio 100 km) i przy prawie całodziennej jeździe na rowerze (jeżdżę w spodenkach/spodniach z wkładką). Im szersze, tym wygodniejsze, bo mniejszy jest jednostkowy nacisk. Dobór wygodnego siodełka jest sprawą dość indywidualną. Najlepszym wyjściem jest po prostu jego realne przymierzenie/sprawdzenie.
Thor1 Napisano 20 Września 2011 Autor Napisano 20 Września 2011 tobike , czy mógłbyś zmierzyć i podać mi szerokość X Race ? Spotkałem się z przypadkiem , że wymiary na opakowaniu nijak się miały do stanu faktycznego.
tobike Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 szerokość 140 długość 280 jak producent podaje
gilgamesz Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 X Race - najlepsze siodełko. W stosunku jakość,wygoda do ceny nie ma konkurentów. Polecam,odkąd kupiłem rok temu zakończyły się moje poszukiwania siodełkowego graala. Oczywiście jak ktos jest maniakiem wagi to musi szukać czegos innego. Choc nie jest to jakos bardzo ciezkie siodło.
Thor1 Napisano 5 Października 2011 Autor Napisano 5 Października 2011 Kupione i przetestowane. Siodełkowy graal odnaleziony X Race białe...wygoda i sportowy wygląd.
mybike123 Napisano 13 Października 2011 Napisano 13 Października 2011 Testowane na własnej skórze: Sporturer Garda damskie - git, wygoda, luksus. Selle Italia XO - super siodełko, wygodne i w sportowej stylistyce. Specialized BG-3 - wygląd jakby już przestarzały, ale wygoda bdb.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.