damianpl Napisano 15 Września 2011 Napisano 15 Września 2011 Witam wszystkich forumowiczów Kasetę posiadam od ponad roku i od pewnego czasu gdy jadę na koronce 8 to nakrętka kasety sama się odkręca (potem w końcu się całkiem odkręci). nie wiem, czemu to jest spowodowane, kilka razy już rozkręcałem kasetę w celu przeczyszczenia, ale do zakręcenia używałem taką samą siłę (do oporu ;] ). nie wiem, czy nie za mocno ją zakręcałem. czy zastosowanie jakiejś podkładki załatwiłoby sprawę? jak o tym sądzicie? Pozdrawiam. oczywiście chodzi o CS-HG30, ot literówka
kalin20 Napisano 15 Września 2011 Napisano 15 Września 2011 Hmm Możesz iść do jakiegoś serwisu, poprosić o takie stare nakrętki, dadzą je za darmo. Może to pomoże
mariuszpk Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 Tam są takie małe rowki czy raczej wypustki które kontrują nakrętkę. Jeżeli one się wytarły to zostaje wymiana nakrętki. Jeżeli to nie pomoże użyj niebieskiego kleju do gwintów. Uwaga czerwony klej do gwintów jest przeznaczony do połączeń na stałe czyli amen, finito. Ja musiałem użyć palnika do śruby M6 czy 8 po jego użyciu.
damianpl Napisano 19 Września 2011 Autor Napisano 19 Września 2011 dzięki, niebieski klej zdał egzamin
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.