stleonst Napisano 5 Września 2011 Napisano 5 Września 2011 Witam mam taki problem otóż mam rower górski ma już swoje lata (coś koło 7) suport jak i korba nie były wymieniane i podczas jazdy tak jakby z suportu słychać skrzypienie za każdym razem jak przekręcę korbą a najbardziej uciążliwe i mocno słyszalne jest jak podjeżdżam pod wzniesienie można się przyzwyczaić (ale idzie jakaś dziewczyna a mi skrzypi )i na korbie jest wyczuwalny minimalny luz reszta osprzętu przeszła w tym roku modernizację więc raczej to nie od tego(siodło i pedały jak i sztyca też były wymieniane) . W najbliższej swojej okolicy nie mam niestety żadnego serwisu i chciałbym to zrobić sam tyko nie mam odpowiednich narzędzi (klucz do korby i suportu na "kwadrat" chyba) zarzucę wam teraz fotki i proszę o pomóc w doborze odpowiednich narzędzi? Jeśli będziecie chcieli więcej fotek to je wrzucę Czy te połączenie ramy zaznaczone na biało może też być źródłem skrzypienia?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.