Skocz do zawartości

[Hamulec] dziwne ciekniecie hayes hfx 9

Gość RooX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To Twój temat: http://forumrowerowe.jgc.pl/Hamulec-hayes-...nie--t9775.html ?

Mogłeś kontynuować tam. Najwyżej ktoś przeniesie posty.

1. Ten otwór jest "seryjny"

2. Jeżeli cieknie z niego płyn tzn, że płyn dostał się między przeponę a pokrywę.

3. Płyn dostał się tam, ponieważ:

a. jest pęknięta przepona

b. dostał się tam w trakcie napełniania/odpowietrzania "domowym" sposobem ze zdejmowaniem pokrywy

Napisano

ale gdy np.płyn dostał sie nad przepone to nic nieszkodzi ?? prawda wypłynie i jest ok ?? gorzej jezlie przepona jest uszkodzona ??

Napisano

Jeżeli dostało się trochę płynu nad przeponę, a przepona nie jest uszkodzona, to ten "niepotrzebny" płyn powinien właśnie wypłynąć przez ten otwór. Na działanie hamulca nie ma to wpływu. Oczywiście tylko wtedy jeżeli przepona jest cała i zdrowa ;)

Napisano

a moge ni odkrecic pokrywe( bez obawy ze płyn sie rozleje i nararze czały układ na np. napowietrzenie..) by sprawdzic przepone ??

Napisano

zrobiłem tak jak powiedziałes..nic nie dało ze odwróciłem klamke było BARDZO pełno płynu i zelksza sie ulało....obawiam sie ze teraz ulegnie zapowietrzeniu....płyn był wszedzie..wiec nie stwierdziłem nic konkretnego... przepona jest na pierwszy rzut oka idealna...chyba ze to cos naprawde mikroskopijnego ;/

Napisano

jedyne co z tego wynikło ze ze mam teraz kigantyczny skok klamki ;/

Napisano

no teraz juz bede musiał doleca płynu i odpowietrzyc :/... pytalem sie czy cos takiego mi nie grozi ?? ;/ no cóz.... rocznik to 2005

Napisano

aa no jeszce//hamulec od nowosci tym otworkiem puszczał olej..czyli jakies półtora tygodnia bo tyle go mam ;/

Napisano

Ha, to trzeba było go od razu na gwarancję (jeśli masz). Nowy hebel się moczy - to nie jest normalne.

A z odpowietrzaniem poczekaj. Wyjmij koło, naciśnij klamkę, włóż z powrotem koło (jeżeli nie uda się wcisnąć tarczy pomiędzy klocki to rozepchaj delikatnie klocki śrubokretem), naciśnij parę razy klamkę.

Napisano

gwarancje mam 12 miesiecy..wiec nic sie nie stało...ale tak czy siak mało płynu teraz mam...;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...