wojti58 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Witam. Niedawno kupiłem rower Kross Sign DS (jakiś miesiąc temu) i mam taki problem że w przednim amortyzatorze RTS Launch zaczął strzelać mi olej. Jestem w tym zielony i nie wiem czy tam są jakieś uszczelki czy co. Jaki mam nalać olej i ile, gdzie kupić taki olej i czy dam radę sam go rozebrać, a później go złożyć
kalin20 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Generalnie to on nie ma oleju w sobie, sprężyna i tłumik, bez oleju Na goleniach górnych pojawiają się czarne ślady :?
wojti58 Napisano 2 Września 2011 Autor Napisano 2 Września 2011 No pojawiają się. Ale on musi mieć jakiś olej bo normalnie cały amor jest zalany przez to tryskanie.
waniayo Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Mój kolega miał dokładnie to samo . Jak rower kupiłeś w sklepie rowerowym i masz gwarancje to idź i powiedz w czym problem najlepiej z rowerem oni ci to powinni bezpłatnie naprawić ( tak zrobił mój kolega ) . Jeśli nie masz gwarancji olej to rst launch to i tak lipa i prędzej czy później i tak go wymienisz bo przestanie działać miałem kiedyś działał pierwszy miesiąc później zrobił sie twardy i zero działania .
kalin20 Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Powiem tak nie ma sensu lać tam oleju bo i tak wszystko wypluje górą i dołem Kup brunoxa i pryskaj, nic innego nie da rady zrobić, a to brunox go ożywi Ten amor to rst wiec nie można sie za dużo po nim spodziewać
wojti58 Napisano 3 Września 2011 Autor Napisano 3 Września 2011 Aha a gdzie takiego brunoxa mogę dostać? W sklepie rowerowym?
kalin20 Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Taa Cała buteleczka powinna ci starczyć na cały sezon Możesz też skoczyć do jakiegoś budowlanego czy samochodowego i kupić smar silikonowy w spraju bedzie to to samo co brunox
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.