terez Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Witam. Trudno było mi wybrać tytuł tego wątka, ale do rzeczy. Mam rower marki Weltour, ma pewnie ponad 10 lat. Kilka lat temu był wymieniany suport, w poprzednim sezonie kaseta z łańcuchem. Problem polega na tym, że podczas jazdy kiedy jest nacisk na pedały nagle jest on tracony, jakby wypada część obrotu. Dzieje się to przy jeździe zarówno z normalnym naciskiem na pedały jak i przy mocniejszym naciśnięciu na nie. Ciężko mi to opisać, ale wygląda to tak jakby cały napęd "łapał" trochę później. Co może być powodem tego?
Mod Team michuuu Napisano 1 Września 2011 Mod Team Napisano 1 Września 2011 Bębenek przepuszcza. Jeżeli rower leciwy to piasta do wymiany.
Krzysi3kk Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 przypuszczam że jest tam wolnobieg, więc wolnobieg do wymiany
Rudy102 Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 To na pewno kaseta? Wiele osób nazywa wolnobieg kasetą.
terez Napisano 1 Września 2011 Autor Napisano 1 Września 2011 Taka kaseta była montowana: http://allegro.pl/sram-kaseta-pg-730-12-32-7-biegow-i1784861820.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.