jacme Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam, Na początku lipca zakupiłem rower Unibike Evolution z roku 2011. Ma on amortyzator Sr Suntour z hydrauliczną blokadą skoku oraz skok 100mm. Na początku działało w nim wszystko świetnie. Ale ostatnio zauważyłem, że na włączonej blokadzie amortyzator ugina się o jakieś 0,5-1cm, gdzie wcześniej był całkowicie sztywny. Czy taka usterka podlega gwarancji? Czy może mógłbym coś z tym sam zrobić?
pawelpb Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam Nie napisałeś jaki dokładnie model Suntour'a masz ale domyślam się, że to XCR W tych widelcach brak całkowitej blokady jest moim zdaniem normalny, też mam taki i również po zablokowaniu ugina się nieznacznie. W wielu postach znajdziesz takie właśnie zachowanie amora u różnych użytkowników i wątpię, żeby było to podstawą do reklamacji. Jak dla mnie do stromych podjazdów i jazdy po równej szosie wystarczy taka blokada.
jacme Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Napisano 23 Sierpnia 2011 Tak, tak to XCR. Zdziwiło mnie to po prostu bo wcześniej blokował się całkowicie. I nic się nie da z tym zrobić?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.