Treking1976 Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Witam Na początku września, wyjeżdżam rowerem nad Bajkał. Słyszałem, że ta część Rosji ma spory problem z zasięgiem, tak więc zainteresowałem się telefonią satelitarną. Podobno jest najlepszą alternatywą dla zwykłych telefonów. Spędzę tam kilka tygodni, tak więc chciałbym mieć jakikolwiek bezpośredni kontakt z rodziną. Znajomi polecili mi taki taki internet stacjonarny. Podobno mają najlepsze oferty i nie ma większych problemów z wypożyczeniem aparatów. Co o tym sądzicie? Może znacie coś innego? Liczę na pomoc! Pozdrawiam!
mariuszpk Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Czy wybierzesz Irydium czy Thuraya nad Bajkałem będzie działać. Ceny stawek za minutę jak i wypożyczenia sprzętu jest wszędzie z tego co wiem podobna. Zawsze to taniej wychodź, gdyż u naszych wschodnich sąsiadów 1 minuta w roamingu to 16 zł a tu płacisz ok 1 $. Zasięg będziesz miał na pewno na otwartej przestrzeni. Co do pomieszczeń to nie wiem, być może potrzebna będzie dodatkowa antena. Spytaj się o nią u operatora.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.